Δευτέρα, 18 Νοε.
16oC Αθήνα

Μαλακά gingerbread cookies, τα καλύτερα για την εποχή

Μαλακά gingerbread cookies, τα καλύτερα για την εποχή

Μόλις φανεί ο πρώτος στολισμός για τη γιορτινή περίοδο, τότε αυτόματα, μπαίνουμε σε διάθεση για εορτατικές γεύσεις και μυρωδάτα ψησίματα.

Αυτά τα γιορτινά μπισκότα με αρώματα τζίντζερ, βανίλιας και κανέλας, είναι ίσως τα καλύτερα για αυτή την εποχή. Ο συνδυασμός του βουτύρου με τη μελάσα και την καστανή ζάχαρη δουλεύει τέλεια, ενώ το τζίντζερ δεν σκεπάζει τα υπόλοιπα υλικά.

Η υφή τους είναι διαφορετική από τα κλασικά μπισκότα με τζίντζερ, που έχουμε συνηθίσει και τα οποία είναι τραγανά και λεπτά. Αυτά τα cookies, είναι μαλακά, λαστιχωτά και πιο χοντρά.

Η μελάσα είναι το κλειδί, που κάνει τη διαφορά στα μπισκότα αυτά. Προσθέτει μια πικάντικη, ζεστή γεύση και βοηθά να διατηρείται το μπισκότο, μαλακό για μέρες. Αν όμως, θέλετε extra μαλακά μπισκότα, μπορείτε να προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ, στο μείγμα με το αλεύρι.

Gingerbread Soft Cookies

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού βούτυρο
  • 3/4 φλιτζανιού μελάσα
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα, η καστανή ζάχαρη με το βούτυρο.

Προσθέτουμε τη μελάσα, το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το τζίντζερ, το αλάτι, την κανέλα και το γαρύφαλλο, να ενωθούν. Ενώνουμε, σταδιακά, τα ξηρά υλικά με τα υγρά υλικά, 1 φλιτζάνι τη φορά.

Όταν το μείγμα αλευριού ενσωματωθεί πλήρως και η ζύμη ενωθεί, τη σκεπάζουμε και κρυώνουμε στο ψυγείο, για 10 λεπτά.

Με σκουπ παγωτού ή με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε μεγάλη κουταλιά και τοποθετούμε το κάθε μπισκότο με απόσταση με το διπλανό, σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Πιέζουμε τα μπισκότα να ισιώσουν ελαφρά και ρίχνουμε πάνω από το καθένα, λίγη ζάχαρη.

Ψήνουμε 9-10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί.

Χρησιμοποιούμε μια λεπτή μεταλλική σπάτουλα για να αφαιρέσουμε τα μπισκότα από το ταψί και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα.

Μαγειρική και tips Τελευταίες ειδήσεις