Μαγειρική και tips

Μοσχαρίσια τηγανιά από μπριζόλα με 3 υλικά

Με άρωμα βουτύρου και σκόρδου

Το πιο γρήγορο πιάτο με κρέας ή ο πιο νόστιμος μεζές, εσείς διαλέγετε, η γεύση θα είναι σίγουρα εκεί.

Για όποιο ρόλο και αν το ετοιμάζετε, τα μόνο τρία υλικά που απαιτούνται και τα ελάχιστα λεπτά για την προετοιμασία του, θα σας κάνουν να το βάλετε γρήγορα στο πρόγραμμα.

Αν λοιπόν, φτιάχνετε την τηγανιά από μοσχαρίσια μπριζόλα, για κυρίως, τότε μπορείτε να βάλετε δίπλα συνοδευτικά όπως, πατάτες baby, ή ψητά λαχανικά.

Αν την ετοιμάζετε για μεζέ με το κρασί ή το τσίπουρο, τότε θα τη γαρνίρετε μόνο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και νιφάδες αλατιού, αν μάλιστα έχετε καπνιστό αλάτι, ακόμη καλύτερα.

Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά μουστάρδα και μάλιστα Ντιζόν, αν σας αρέσει, ή να ντεγκλασάρετε το τηγάνι όπου θα ψήσετε το κρέας, με λίγο κόκκινο ξηρό κρασί.

Μοσχαρίσια τηγανιά

Υλικά:

  • 600-800 γρ. κόντρα φιλέτο, σπαλομπριζόλα ή ribeye
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, χωρισμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Κόβουμε τη μπριζόλα σε κομμάτια περίπου 2-2,5 εκατοστών και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι από όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Όταν το βούτυρο αρχίζει να τσιτσιρίζει και να ροδίζει, προσθέτουμε τις μπουκιές μπριζόλας σε μία στρώση, αφήνοντας μικρό κενό ανάμεσα στα κομμάτια.

Χωρίς να γυρίσουμε τα κομμάτια ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά.

Με λαβίδα ή μια σπάτουλα αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 2 έως 3 λεπτά ακόμη.

Βγάζουμε τις μπουκιές μπριζόλας σε ένα πιάτο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το πολτοποιημένο σκόρδο στο τηγάνι.

Σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί το σκόρδο, αλλά να μην αλλάξει χρώμα, για 2 με 3 λεπτά, με ξύλινη σπάτουλα.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίχνουμε τις μπουκιές μπριζόλας πίσω στο τηγάνι και ανακατεύουμε να επικαλυφθούν ομοιόμορφα με το βούτυρο σκόρδου.

Μεταφέρουμε το κρέας σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό (αν χρησιμοποιείτε), ή ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο, αν προτιμάτε.

 

Μαγειρική και tips
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Μαγειρική και tips: Περισσότερα άρθρα