Πρόκειται για γευστική διασταύρωση, μπισκότου βρώμης και banana bread με bonus υλικά, τις σταγόνες σοκολάτας και τα καρύδια.
Παίρνουμε όλες τις αγαπημένες γεύσεις του ψωμιού μπανάνας και τις βάζουμε σε ένα μαλακό μπισκότο βρώμης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η συνταγή αυτή χρειάζεται υπερβολικά ώριμες μπανάνες, για να έχουν τα μπισκότα έντονη γεύση μπανάνας.
Μην πετάξετε λοιπόν τις μαλακές, μαυρισμένες και με στίγματα, μπανάνες, που έχουν μείνει για μέρες στο καλάθι με τα φρούτα στην κουζίνα.
Προσέξτε να μην παραψήσετε τα μπισκότα. Πρέπει να είναι μαλακά ακόμη, όταν τα βγάλετε από τον φούρνο, γιατί θα σφίξουν και καθώς θα κρυώνουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μπισκότα με βρώμη και μπανάνα
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι ( 135γρ. ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ( 78γρ. ) νιφάδες βρώμης
- 1 κουταλιά της σούπας ( 15γρ. ) κορν φλάουρ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πολύ ώριμη μπανάνα
- 1/2 φλιτζάνι ( 117γρ. ) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλιτζάνι ( 100γρ. ) καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι ( 55γρ. ) κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι ( 75γρ. ) καρύδια, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι ( 75γρ. ) σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
Στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη βρώμη, το κορν φλάουρ, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
Πολτοποιούμε την μπανάνα και μετά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τις ζάχαρες και το αυγό.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Ενώνουμε τα στερεά με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα καρύδια και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Αν η ζύμη είναι χαλαρή ή υγρή, συχνά εξαρτάται από το είδος της βρώμης που χρησιμοποιούμε. Εάν η ζύμη είναι υγρή, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 – 30 λεπτά, ώστε η βρώμη να απορροφήσει λίγη από την υγρασία. Αν είναι ακόμα «χαλαρή», διπλώνουμε μερικές ακόμα κουταλιές της σούπας αλεύρι, στο μείγμα.
Με scoop παγωτού, βάζουμε τα μπισκότα στο ταψί, με απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και μετά τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές μπολ, με καπάκι.