Site icon NewsIT
16:00 | 17.01.25

Πίτα με τραγανά chips τορτίγιας και εύκολο chilly con carne

Πίτα με τραγανά chips τορτίγιας και εύκολο chilly con carne
Ηλιάνα Σκιαδά

Γεύση taco με τυριά και κιμά, σαν πίτα στον φούρνο

Μεξικάνικο street food, στο σπίτι; Εύκολα! Και γρήγορα.

Το φαγητό για πάρτι, που είναι παιχνιδιάρικο, φέρνει πάντα χαρά στους καλεσμένους και ζεσταίνει τη βραδιά.

Φανταστείτε λοιπόν τη γεύση και τη «φάση» του τάκο, με πικάντικο κιμά, σε στιλ chilly con carne, αλλά σερβιρισμένο σε μεγάλο σκεύος, με λιωμένο τυρί και τραγανά tortilla chips.

Αυτό, δεν σημαίνει ότι θα μας λείψουν οι γαρνιτούρες της μεξικάνικης κουζίνας. Φρέσκος κόλιανδρος, ντομάτες σε κύβους, κόκκινα κρεμμύδια, γουακαμόλε, σάλσα και sour cream.

Tip: Αντί να ρίξω το τριμμένο τυρί ανακατεμένο με τα τσιπς τορτίγιας, τα στρώνω πάνω από το μείγμα του κιμά και των λαχανικών και ρίχνω σε όλη την επιφάνεια τα τυριά που λιώνουν ομοιόμορφα παντού, για την πιο νόστιμη «nacho-cheesy» κρούστα.

Πίτα taco chilly con carne

Υλικά:

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους (1 ½ φλιτζάνι)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους (1 ½ φλιτζάνι)
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κύμινο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 4 φλιτζάνια (1 συσκευασία) κίτρινα τσιπς τορτίγιας καλαμποκιού, ελαφρώς θρυμματισμένα
  • 1 1/4 φλιτζανιού φρεσκοτριμμένη γραβιερα
  • 1 1/4 φλιτζανιού φρεσκοτριμμένο ώριμο (κίτρινο-πορτοκαλί) τσένταρ

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι (που μπαίνει και στον φούρνο), σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Σοτάρουμε τον κιμά, σπάζοντας με ξύλινη κουτάλα το κρέας, μέχρι να ροδίσει, περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρουμε τον κιμά σε τρυπητό για να στραγγίξει.

Σκουπίζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί. Βάζουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι να μαγειρευτούν, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, για 7 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Μεταφέρουμε στο τηγάνι τον κιμά, ρίχνουμε τη σκόνη τσίλι, τη ρίγανη, το κύμινο, τις ντομάτες (με το υγρό), τα κόκκινα φασόλια (χωρίς το υγρό της κονσέρβας) και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Αφήνουμε να πάρουν βράση.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με τα χέρια, τα τσιπς τορτίγιας, με 2 φλυτζάνια από τα τυριά. Αν το τηγάνι που φτιάξαμε το chilly con carne, δεν μπαίνει στον φούρνο, μεταφέρουμε το μείγμα σε κεραμικό ή άλλο σκεύος για να βάλουμε την «πίτα» στον φούρνο.

Στρώνουμε πάνω από το μείγμα του κιμά, τα τσιπς και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει σε σημεία, περίπου 3 λεπτά.

Σερβίρουμε, όπως είναι και με όποιο από τα συνοδευτικά (δες πρόλογο), μας αρέσει και έχουμε διαθέσιμο στο σπίτι.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version