Μαγειρική και tips

Πώς θα φτιάξετε κρέπες στο σπίτι: Λεπτές και νόστιμες σαν της κρεπερί

Αλμυρή ή γλυκιά; Ό,τι προτιμάει ο καθένας...

Τις Κυριακές, το σπίτι μας, γίνεται κρεπερί στην Κηφισίας, χωρίς την ουρά, όπου περιμένουν υπομονετικά, οι ξενύχτηδες.

Το μείγμα για τις κρέπες είναι έτοιμο, σκεπασμένο στο ψυγείο, από το βράδυ και το πρωί δέχομαι παραγγελίες. 

Οι «πελάτες» στη συντριπτική τους πλειονότητα, ζητούν γλυκιά κρέπα και βασικά, ζητούν σοκολάτα, την οποία να συγκρατεί ένα τοίχωμα κρέπας.

Στο παιχνίδι μπαίνει, σχεδόν πάντα, η μπανάνα και το τριμμένο μπισκότο ή οι φράουλες, αν είναι η εποχή τους.

Η μοίρα του μάγειρα είναι να τρώει τελευταίος, αλλά και για εμάς υπάρχει τρόπος να φάμε την κρέπα μας ζεστή, βάζοντας την 10” στον φούρνο μικροκυμάτων, ίσα να λιώσει και το τυράκι, γιατί εμείς είμαστε του αλμυρού.

Πώς να φτιάξετε σπιτικές κρέπες

Υλικά:

  • 30 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο λιωμένο (συν περισσότερο για το τηγάνισμα)
  • 150 γραμμάρια αλεύρι απλό
  • 325 ml γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • πρέζα αλάτι
  • πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Βάζουμε στο μπλέντερ, το αλεύρι, το γάλα και το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια κανάτα και ανακατεύουμε σε αυτό, το λιωμένο βούτυρο.

Για να ψήσετε τις κρέπες, χρειάζεστε ένα ρηχό αντικολλητικό τηγάνι, με κεκλιμένες πλευρές, διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι για τις κρέπες (ή το πλησιέστερο σκεύος που έχετε στη διάθεσή σας και κάνει για τη δουλειά αυτή) περνάμε την επιφάνεια με τη μπάρα του κρύου βουτύρου και είναι αρκετό, άλλοι λιώνουν ένα κομματάκι βούτυρο και σκουπίζουν το τηγάνι, πριν βάλουν το κουρκούτι.

Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας, κουρκούτι στο τηγάνι και, στη συνέχεια, το κουνάμε γρήγορα, γύρω γύρω, ώστε να σχηματιστεί μια γρήγορη, λεπτή τηγανίτα που καλύπτει όλη τη βάση του τηγανιού.

Αυτό χρειάζεται ένα λεπτό, οπότε αναποδογυρίζετε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης, (εκτός αν το έχετε με τα ζογκλερικά γυρίσματα στον αέρα) και μαγειρεύετε για 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό, από την άλλη πλευρά.

Βγάζετε την κρέπα, που έχει πάρει χρυσομπέζ απόχρωση, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, το οποίο βάζετε και ανάμεσα, στις υπόλοιπες κρέπες, που θα ψήσετε.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το υπόλοιπο κουρκούτι.

Μπορούμε να γεμίσουμε τις κρέπες με ότι μας αρέσει, γκανάς σοκολάτας, μαρμελάδα, ή απλώς πασπαλισμένες με κρυσταλλική ζάχαρη και ελαφρά ραντισμένες με χυμό φρέσκου λεμονιού.

Αλλά και αλμυρές γεμίσεις, ζαμπόν και τυρί, καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα, σοταρισμένο σπανάκι και μανιτάρια και ότι μπορούμε να φανταστούμε.

 

Μαγειρική και tips
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μαγειρική και tips: Περισσότερα άρθρα