Θα γίνει ανάρπαστη
Θα παρατηρήσετε ότι οι καλεσμένοι σας θα στέκονται για ώρα, πάνω από αυτό το μπολ με τη σαλάτα – ντιπ.
Είναι υπέροχη είτε ως συνοδευτικό, σε μπάρμπεκιου, είτε ως γέμιση για σάντουιτς, είτε ως ντιπ με κράκερ ή ψημένες φέτες μπαγκέτας.
Tip 1: Χρειαζόμαστε πικάντικο ώριμο, και έντονο τσένταρ για αυτή τη συνταγή και μια ήπια μαγιονέζα.
Tip 2: Στραγγίξτε καλά τα τις πιπεριές πριν τις προσθέσετε στο μείγμα να μην μαλακώσει το τυρί και γεμίσει υγρά η σάλτσα.
Η γεύση αυτής της τυρο-σαλάτας ή τυρο-ντιπ, βελτιώνεται με το χρόνο, οπότε σκεφτείτε να το φτιάξετε το βράδυ πριν το σερβίρετε.
Σαλάτα με τσένταρ πιπεριές Φλωρίνης και μαγιονέζα
Υλικά:
- 1/2 κιλό ώριμο τσένταρ
- 1 1/2 φλυτζάνι μαγιονέζα
- πρέζα σκόρδο σε σκόνη
- πρέζα σκόνη κρεμμυδιού
- πρέζα πιπέρι καγιέν
- αλάτι και πιπέρι
- σχοινόπρασο για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Τρίβουμε εμείς, δεν παίρνουμε έτοιμο το τυρί μας, στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα και τα καρυκεύματα.
Βάζουμε στο ψυγείο, ακόμη και από την προηγούμενη και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για χρώμα, γεύση και άρωμα.