Μαγειρική και tips

Συνταγή για γρήγορα σκορδάτα noodles

Ιδανικά με τα φαρδιά ασιατικά ζυμαρικά

Στο σπίτι, λατρεύουμε ακόμη και τα απλά, βουτυρωμένα noodles αλλά συνήθως τα «ντύνουμε» με διαφορετικές σάλτσες και ενίοτε τα εμπλουτίζουμε με ψητές πρωτεΐνες όπως γαρίδες ή κοτόπουλο.

Αυτά τα σκορδάτα νουντλς όχι μόνο δεν τρομάζουν τους εφήβους, έχω να σας πω, αλλά τα φτιάχνουν πλέον, σε λίγα λεπτά, με την παρέα τους, για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι είδος noodles σας αρέσει, αλλά τα φαρδιά, θεωρώ, ότι είναι τα ιδανικά.

Προσέξτε μόνο να είστε συνεπείς με την ποσότητα του ζυμαρικού, μένοντας στα 300 γραμμάρια, ώστε να είναι επαρκής και η ποσότητα της σάλτσας.

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα, στο τηγάνι και είμαστε έτοιμοι να φάμε.

Σκορδάτα noodles

Υλικά:

  • 300 γρ. ζυμαρικά ρυζιού ή άλλα noodles της επιλογής σας
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας νιφάδες τσίλι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα noodles σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ανακατεύουμε καλά, μόλις τα βάλουμε στην κατσαρόλα, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί, τον ζωμό, τη σάλτσα στρειδιών, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και τις νιφάδες τσίλι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, 1 με 2 λεπτά.

Όταν τα νουντλς μαλακώσουν, τα μεταφέρουμε, με λαβίδες, κατευθείαν από το νερό, στο τηγάνι, με το βούτυρο και το σκόρδο.

Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν και μετά περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε συνέχεια, πάνω από μέτρια φωτιά μέχρι να καλυφθούν καλά τα noodles.

Εάν τα ζυμαρικά φαίνονται πολύ στεγνά, προσθέτουμε επιπλέον νερό μαγειρέματος, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, για να αραιώσει η σάλτσα.

Μαγειρική και tips
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Μαγειρική και tips: Περισσότερα άρθρα