Έχουμε συνηθίσει να τρώμε τη σκορδαλιά με μπακαλιάρο.
Ωστόσο, τρώγεται με όλα τα ψάρια, τηγανητά, βραστά ή ψητά. Αλλά και με βραστό κρέας και κοτόπουλο ή και με σκέτα βραστά χόρτα ή παντζάρια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η συνηθέστερη για τη σκορδαλιά είναι με πατάτα, αλλά υπάρχει και η εκδοχή με ψωμί και με καρύδια και ψωμί, μαζί.
Tip 1: Τα καρύδια, πρέπει να είναι καλής ποιότητας και να μην «ταγγίζουν» γιατί αυτό θα χαλάσει τη γεύση της σκορδαλιάς.
Tip 2: Είναι καλύτερη και πιο ελαφριά η γεύση και το άρωμα του σκόρδου, αν αφαιρέσουμε το φύτρο από τη μέση κάθε σκελίδας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδι
Υλικά:
- 250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα
- 1/2 φλ. καρυδόψιχα
- 3-4 σκελ. σκόρδο
- 1/4 φλ. ξίδι
- 1 φλ. απαλό ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε το ψωμί πολύ καλά στο νερό.
Με το μαχαιράκι ανοίγουμε τα σκόρδα στη μέση και αφαιρούμε το φύτρο τους.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, το ψωμί όχι απολύτως στυμμένο και δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία μάζα.
Δοκιμάζουμε για να προσθέσουμε, αν χρειάζεται, αλάτι ή ξίδι.
Βάζουμε τη σκορδαλιά σε σκεύος, που κλείνει καλά και φυλάσσουμε στο ψυγείο.