Μαγειρική και tips

Συνταγή για σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια

Προσαρμόστε το σκόρδο όσο αντέχετε

Έχουμε συνηθίσει να τρώμε τη σκορδαλιά με μπακαλιάρο.

Ωστόσο, τρώγεται με όλα τα ψάρια, τηγανητά, βραστά ή ψητά. Αλλά και με βραστό κρέας και κοτόπουλο ή και με σκέτα βραστά χόρτα ή παντζάρια.

Η συνηθέστερη για τη σκορδαλιά είναι με πατάτα, αλλά υπάρχει και η εκδοχή με ψωμί και με καρύδια και ψωμί, μαζί.

Tip 1: Τα καρύδια, πρέπει να είναι καλής ποιότητας και να μην «ταγγίζουν» γιατί αυτό θα χαλάσει τη γεύση της σκορδαλιάς.

Tip 2: Είναι καλύτερη και πιο ελαφριά η γεύση και το άρωμα του σκόρδου, αν αφαιρέσουμε το φύτρο από τη μέση κάθε σκελίδας.

Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδι

Υλικά:

  • 250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα
  • 3-4 σκελ. σκόρδο
  • 1/4 φλ. ξίδι
  • 1 φλ. απαλό ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε το ψωμί πολύ καλά στο νερό.

Με το μαχαιράκι ανοίγουμε τα σκόρδα στη μέση και αφαιρούμε το φύτρο τους.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, το ψωμί όχι απολύτως στυμμένο και δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία μάζα.

Δοκιμάζουμε για να προσθέσουμε, αν χρειάζεται, αλάτι ή ξίδι.

Βάζουμε τη σκορδαλιά σε σκεύος, που κλείνει καλά και φυλάσσουμε στο ψυγείο.

Μαγειρική και tips
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Μαγειρική και tips: Περισσότερα άρθρα