Site icon NewsIT

Το μενού της εβδομάδας που έρχεται και η λίστα με τα ψώνια που πρέπει να κάνετε

19.10.2024 | 08:00
Το μενού της εβδομάδας που έρχεται και η λίστα με τα ψώνια που πρέπει να κάνετε

Το τέλος της εβδομάδας έφτασε. Αρχικά, μπράβο μας, που τα καταφέραμε και αυτή την εβδομάδα να ανταπεξέλθουμε σε deadlines, επαγγελματικά ραντεβού, σχολικές συναντήσεις και άλλες υποχρεώσεις, ενώ ταυτόχρονα έχουμε καταφέρει, με τον σωστό προγραμματισμό, να τραφούμε εμείς και η οικογένειά μας, σχετικά ισορροπημένα.

Το αυτό επιθυμούμε και δι’ υμάς. Να μας ακολουθήσετε στην οργάνωση του διατροφολογίου, του επόμενου εργάσιμου πενθημέρου, για το οποίο κάνουμε σχεδιασμό, με μολύβι και χαρτί, αφού πριν, έχουμε εξετάσει τα τρόφιμα, που έχουμε διαθέσιμα σε ψυγείο, κατάψυξη και ντουλάπια.

Παραδοσιακά, το Σάββατο, το πρωί, είναι η μέρα ανεφοδιασμού του σπιτιού, για τους περισσότερους εργαζόμενους. Έτσι, αν έχουμε ένα σχέδιο, με τα κυρίως γεύματα, που θέλουμε να ετοιμάσουμε, μπορούμε να ελέγξουμε τα ψώνια μας και να μην έχουμε απώλεια χρημάτων και food waste, αγοράζοντας ανεξέλεγκτα.

Θυμίζουμε ότι οι προτάσεις αυτές, είναι από μια απλή, σπιτική μαγείρισσα, πολυάσχολη εργαζόμενη και μητέρα, προς αντίστοιχες κατηγορίες ατόμων. Δεν είμαι διατροφολόγος, ούτε health coach. Σας προτείνω να φτιάξετε νόστιμα και σχετικά εύκολα γεύματα, όπως θα κάνω και εγώ.

Δευτέρα

Λαζάνια με σπανάκι, μανιτάρια και μπέικον: Παραλλαγή του αγαπημένου πιάτου του γάτου Garfield. Το αγαπούν τα παιδιά και οι μεγάλοι και μπορεί άνετα τα φτιαχτεί την προηγούμενη μέρα και να είναι πιο νόστιμο την επόμενη.
Ψώνια: Λαζάνια, σπανάκι, κρεμμυδάκια φρέσκα, μανιτάρια, άνηθο, μπέικον σε φέτες, τυρί κρέμα light.

Τρίτη

Ρεβύθια και σαλάτα λάχανο-καρότο: Όσπριο Day, αλλά με διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος. Λεμονάτα, αλλά όχι σούπα, να τρώγονται με πιρούνι και όχι κουτάλι. Χυλωμένα αρωματισμένα με δεντρολίβανο. Η σαλάτα λάχανο-καρότο, ταιριάζει πολύ.
Ψώνια: Ρεβύθια, κρεμμύδι, δεντρολίβανο, λεμόνια, καρότα, λάχανο.

Τετάρτη

Κοτόπουλο με μπάμιες: Κλασικός συνδυασμός. Το touch που κάνει το πιάτο πιο ελκυστικό, είναι να τελειώσει στο φούρνο, κάτι που τραγανίζει και μελώνει τις μπάμιες.
Ψώνια: Κοτόπουλο σε μερίδες, κρεμμύδι, σκόρδο, μπάμιες, καρότο, σάλτσα πασάτα, φέτα.

Πέμπτη

Ρολό κιμά (με αυγό) και πατάτες στο φούρνο: Όποτε τρώμε αυτό το φαγητό, νιώθουμε πάλι παιδιά. Έχει κάτι παιχνιδιάρικο αυτό το πιάτο. Επίσης, δεν υπάρχει κάποιο υλικό, σε αυτό, που να μην αρέσει στην πλειονότητα των ανθρώπων.

Ψώνια: Κιμά, μοσχαρίσιο και χοιρινό, κρεμμύδι, ένα μήλο, αυγά, φρυγανιά τριμμένη, κέτσαπ, πατάτες, λεμόνια.

Παρασκευή

Μυδοπίλαφο: Πιάτο που σε βάζει, γλυκά, στο Σαββατοκύριακο και σε ανταμείβει για τους κόπους όλης της εβδομάδας. Βάλτε να πιείτε και ένα ποτήρι κρασί, ακόμη και αν τρώτε μόνοι σας. Ειδικά αν τρώτε μόνοι σας. Στην υγειά σας!
Ψώνια: Μύδια κατεψυγμένα, καθαρισμένα, χωρίς κέλυφος, ρύζι καρολίνα, φρέσκα κρεμμυδάκια, σκόρδο, μαϊντανό, 1 φρέσκια ντομάτα, ούζο.

Μαγειρική και tips Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version