Το αγαπημένο μου πιάτο στον κατάλογο του brunch είναι το avocado toast. Μου αρέσει πολύ η ιδέα του λιωμένου, νόστιμου, αβοκάντο, σε ψημένο ψωμάκι.
Έτσι αυτό το υγιεινό spread, που έχει τη υφή της μαγιονέζας, αλλά είναι vegan και πολύ πιο ελαφρύ από την κλασική μαγιονέζα, ίσως γίνει και δικό σας αγαπημένο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θα μπορούσατε να το κάνετε πιο spicy, αν θέλετε και πιο κοντά στη γεύση του guacamole, αλλά με τα υλικά που σας προτείνω, είναι πιο ουδέτερο στη γεύση, για να τυλίξει με νοστιμιά, αλλά χωρίς να καλύψει, τα υπόλοιπα υλικά.
Θα νοστιμίσει τα τοστ, τα wraps, τα burgers, αλλά μπορεί να ανακατευτεί και με βρασμένα ζυμαρικά για μια εύκολη pasta salad.
Με τις ποσότητες που σας προτείνω, δεν θα περισσέψει και πολύ για αποθήκευση. Φτιάξτε το και οργανώστε brunch την Κυριακή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Avocado Mayo
Υλικά:
- 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 1 μέτριο λεμόνι (χυμό)
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- αλάτι πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο.
Ξεκινάμε να χτυπάμε στον πολυκόφτη, το κρεμμύδι με τη μουστάρδα και τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε στο μιξεράκι το αβοκάντο, μαζί με όλο το χυμό και λίγο ξύσμα από το λεμόνι, το αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Χτυπάμε μέχρι να έχουμε τη λεία υφή της μαγιονέζας.