Tasteit

Μεγάλη Βρεταννία: Η Μεγάλη Κυρία των Αθηνών υποδέχεται τις γιορτές

Μεγάλη Βρεταννία: Η Μεγάλη Κυρία των Αθηνών υποδέχεται τις γιορτές

Λαμπερές βραδιές ρεβεγιόν την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και πολλές ακόμη εορταστικές επιλογές στο ιστορικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Με το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 8 μέτρων που υποδέχεται τους επισκέπτες στο λόμπι της Μεγάλης Βρεταννίας να αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για τον αξεπέραστο Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι, το ξενοδοχείο – θεσμός για την Αθήνα υποδέχεται την πιο μαγευτική εποχή του χρόνου και προτείνει τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες γαστρονομίας, φιλοξενίας και πολυτέλειας.

Έως το τέλος Δεκεμβρίου, οι λάτρεις του καλού φαγητού έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι στο Winter Garden City Lounge του εμβληματικού ξενοδοχείου, εμπνευσμένο από την αστική κουλτούρα της παλαιάς Αθήνας.

Το επετειακό μενού «Always Grand – 150 Years of Flavors», το οποίο υπογράφει ο πολυβραβευμένος Executive Chef Αστέριος Κουστούδης, αναβιώνει συνταγές από τα μέσα του 20ου αιώνα και αναδεικνύει τη γαστρονομική κληρονομιά της Μεγάλης Βρεταννίας, με πιάτα που πρωταγωνίστησαν σε ιστορικά δείπνα κατά τα 150 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του.

Φυσικά, στο Winter Garden θα απολαύσετε και το  πιο κομψό afternoon tea της πόλης.

Διατηρώντας τις αγγλικές παραδόσεις και το αυθεντικό τελετουργικό του σερβιρίσματος, η τελετουργία παρουσιάζεται σε εντυπωσιακά ασημένια σκεύη και αυθεντικές πορσελάνες, μαζί με μια πλούσια ποικιλία από συνοδευτικά εδέσματα, δηλαδή τα εκλεκτά σάντουιτς, τα κλασικά φρεσκοψημένα  scones αμυγδάλου με Κορινθιακή σταφίδα, μαζί με clotted cream και χειροποίητες εποχιακές μαρμελάδες, καθώς και μια ποικιλία απολαυστικών γλυκών.

Εδώ, επιπλέον  έχει στηθεί -όπως κάθε χρόνο άλλωστε – ένας εορταστικός μπουφές γλυκών με τίτλο Christmas Flavors, που επιμελήθηκε και ετοίμασε για τους επισκέπτες o Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας και η ομάδα ζαχαροπλαστικής του ιστορικού ξενοδοχείου.

Την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τo ανανεωμένο GB Roof Garden μας περιμένει, έχοντας για θέα τη γιορτινή Αθήνα, προκειμένου να γιορτάσουμε μαζί με τους φίλους και την οικογένεια. Ο  Executive Chef Αστέριος Κουστούδης μαζί με τον Chef de Cuisine Νίκο Λιόκα επιμελούνται τα εορταστικά μενού.

Για το ρεβεγιόν της Παραμονής των Χριστουγέννων, το μενού θα περιλαμβάνει σούπα λευκού κρεμμυδιού, με  baby leaves και καπνιστό χέλι, χτένια σωτέ με κρέμα αυγού, χειμωνιάτικη τρούφα και βούτυρο νουαζέτ, γλώσσα στον φούρνο μαζί με ραγού αστακού, κοφτό μακαρονάκι, άγρια μανιτάρια και μουσελίν vin jaune, σε σάλτσα αρωματισμένη με σχοινόπρασο και σορμπέ λεμόνι με πούδρα δυόσμου.

Το κυρίως πιάτο θα είναι επιλογή ανάμεσα σε παραδοσιακή γαλοπούλα, με γέμιση από ξερά φρούτα, κάστανα, κολοκύθα και σάλτσα gravy ή φιλέτο από μοσχάρι γάλακτος, μαζί με ψητό foie gras, τρούφα και σάλτσα κόκκινου κρασιού.

Το γλυκό «τέλος» θα βάλει μια σοκολατένια opera - μους αρωματισμένη με εσπρέσσο, απαλό κρεμέ σοκολάτας γάλακτος και παγωτό βανίλια αρωματισμένο με κάρδαμο (€360/άτομο- συμπεριλαμβάνεται ένα μπουκάλι κρασί ανά δύο άτομα, από τη λίστα επιλεγμένων ετικετών του εστιατορίου).

Στο Ρεβεγιόν Παραμονής Πρωτοχρονιάς, το δείπνο θα ξεκινήσει με τάρτα με καπνιστό σολομό, χαβιάρι Beluga και αβοκάντο. Στη συνέχεια θα σερβιριστούν λιγκουίνι από κάστανο, λευκή τρούφα και σάλτσα παλαιωμένης παρμεζάνας, λάχανο γεμιστό με καραβίδα και χτένια με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, σχοινόπρασο και χαβιάρι και σορμπέ μανταρίνι.

Το κυρίως περιλαμβάνει φιλέτο μόσχου και αστακό στα κάρβουνα, με σάλτσα madeira και αφρό choron με σουσάμι, ενώ για επιδόρπιο θα έχουν ετοιμάσει τσιζκέικ με μαρμελάδα εσπεριδοειδών, angel’s cake, γκρέιπφρουτ γλασέ και σορμπέ γιαούρτι (€620/άτομο - συμπεριλαμβάνεται ένα μπουκάλι κρασί ανά δύο άτομα, από τη λίστα επιλεγμένων ετικετών του εστιατορίου).

Αν θέλετε να απολαύσετε την απόλυτη εμπειρία staycation και να ζήσετε τη στολισμένη Αθήνα όπως ποτέ ξανά, η Μεγάλη Βρεταννία έχει σχεδιάσει επιπλέον ένα εορταστικό πακέτο διαμονής, το οποίο περιλαμβάνει πρωινό σε μπουφέ καθημερινά στο εντυπωσιακό GB Roof Garden με απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη, την εμπειρία Christmas Flavors για δυο άτομα, με τον φανταστικό εορταστικό μπουφέ γλυκών που σερβίρεται κάθε απόγευμα στο Winter Garden, καθώς και ένα έξτρα γιορτινό δώρο καλωσορίσματος.

Όπως κάθε χρόνο, στο GB Corner σας περιμένουν οι πιο πρωτότυπες συνθέσεις δώρων σε υπέροχα κουτιά, αλλά και το απολαυστικό χειροποίητο panettone του ταλαντούχου Pastry Chef Αλέξανδρου Κούφα που θα δώσει γεύση και άρωμα στις γιορτές σας.

Παρασκευάζεται με φυσικό προζύμι και περιλαμβάνει υλικά υψηλής ποιότητας όπως πάστα φουντουκιού, ξύσμα εσπεριδοειδών, σοκολάτα gianduja, κάστανα γλασέ και μια διακριτική νότα ουίσκι.

Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το Xmas Desk στο 2103330880  ή στο Grandebretagne.xmas@luxurycollection.com/ για το Winter Garden το τηλ. είναι 2103330748

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design
Στρείδια, χαβιάρι, μαύρη και λευκή τρούφα, λευκά σπαράγγια, χτένια, καλκάνι, αστακός και φασιανός πρωταγωνιστούν στα δύο εορταστικά μενού και κλέβουν τις εντυπώσεις
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design