Το Mexican Rice είναι το πιο τέλειο συνοδευτικό πιάτο, που θα «κολλήσετε» και θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά. Είναι εξωτικό, βουτυράτο, γίνεται σε ένα τηγάνι και είναι έτοιμο, μόλις μαλακώσει το ρύζι.
Όταν θέλετε ένα συνοδευτικό για μεξικάνικα πιάτα, όπως τάκος, κιμά σε σάλτσα τσίλι, φαχίτας κοτόπουλο, εντσιλάδας και άλλα, τότε, αυτό το απλό στην προετοιμασία, μεξικάνικο ρύζι είναι αυτό που χρειάζεστε. Αυτό το κόκκινο ρυζάκι, είναι ακριβώς αυτό που μας σερβίρουν στα μεξικάνικα εστιατόρια, μέσα και δίπλα, σε όλα τα πιάτα του καταλόγου. Πάει με όλα!
Αν δεν θέλετε να συνοδεύει κάποιο πιάτο, τότε μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως, με εξαιρετικά εύκολο τρόπο, προσθέτοντας σε αυτό, υπολείμματα κρεατικών, κοτόπουλου, κιμά και άλλα.
Επίσης το πιάτο αυτό, μπορεί να γίνει vegetarian, αν αντικαταστήσουμε το ζωμό κοτόπουλου, με ζωμό λαχανικών.
Mexican Rice
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι λευκό ρύζι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 220 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (αυτό που έχει καπάκι) σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι, το κρεμμύδι σε σκόνη και το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και το ζωμό κοτόπουλου.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια καλύπτουμε και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Ξεσκεπάζουμε, αφρατεύουμε, με ένα πιρούνι και σερβίρουμε.