Site icon NewsIT

Μελωμένες μπουκιές κοτόπουλου με σουσάμι

18.11.2024 | 08:00
Μελωμένες μπουκιές κοτόπουλου με σουσάμι

Το πιάτο αυτό, είναι ανάμεσα στα best seller στα ασιατικά μαγαζιά. Με αυτή την απλοποιημένη συνταγή για sticky sesame chicken, μέσα σε 30′, δεν θα ξαναπαραγγείλετε από το κινέζικο της γειτονιάς, γιατί απλώς το δικό σας θα είναι εξίσου νόστιμο, πιο υγιεινό και θα τρώτε πολύ πιο γρήγορα, από ό,τι θα κάνει η παραγγελία να φτάσει.

Παρόλο που μπορεί να υπάρχουν περίπου εκατό διαφορετικοί τρόποι για να φτιάξουμε κοτόπουλο με σουσάμι και μέλι, θα τολμήσω να πω ότι αυτή πρέπει να είναι μία από τις καλύτερες συνταγές κοτόπουλου με σουσάμι, που θα βρείτε, αν όχι η καλύτερη. Σοβαρά!

Σερβίρω σχεδόν πάντα αυτό το πιάτο πάνω από λευκό ρύζι. Το μπασμάτι και το ρύζι γιασεμί, είναι δύο ποικιλίες ρυζιού που μυρίζουν τόσο όμορφα όσο μαγειρεύονται και έχουν επίσης υπέροχη γεύση. Το καστανό ρύζι λειτουργεί επίσης εξαιρετικά, αλλά χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί.

Το ιδανικό συνοδευτικό στα ασιατικά πιάτα, είναι για μένα το μπρόκολο στον ατμό. Μπορείτε απλά να το μαγειρέψετε στον ατμό, να το ψήσετε στο γκριλ, στο air fryer, ή στη σχάρα και να το προσθέσετε στο μπολ σας με το ρύζι και το κοτόπουλο. Διπλασιάστε τη σάλτσα αν θέλετε να ρίξετε και πάνω από το μπρόκολο και το ρύζι σας.

Πώς γίνεται κολλώδης και καραμελένια η σάλτσα και τραγανό το κοτόπουλο

Υλικά:

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα – κομμένα σε κομμάτια 2 εκατοστών
  • 2 αυγά – χτυπημένα
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 3-4 φλιτζάνια μαγειρεμένο λευκό ρύζι – για το σερβίρισμα
  • σουσάμι – για γαρνίρισμα
  • φρέσκα κρεμμυδάκια – ψιλοκομμένα, για γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα

  • 6 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το μέλι, το κέτσαπ, τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το λευκό ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το αλάτι και τη σκόνη σκόρδου. Αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, σε άλλο βάζουμε το κορν φλάουρ και στο τρίτο, το αλεύρι.  Βουτάμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο αυγό, μετά στο αλεύρι και τέλος στο κορν φλάουρ. 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ. Τηγανίζουμε για 5-10 λεπτά. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Σκουπίζουμε με χαρτί, το τηγάνι από το λάδι και ρίχνουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε στην αρχή, να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με νερό μέχρι να διαλυθεί και το ρίχνουμε στη σάλτσα για να πυκνώσει
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι κουνώντας το σκεύος και βοηθώντας με την κουτάλα μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο με σάλτσα.

Γαρνίρουμε με σουσάμι και φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε πάνω από ρύζι. Εννοείται, ωστόσο, ότι τρώγεται ωραιότατα και σκέτο. 

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version