Tasteit

Μπιφτέκια από ανάμεικτα όσπρια

Τραγανά έξω, ζουμερά μέσα

Αυτή συνταγή είναι ύμνος στη no waste κουζίνα.

Το σκεπτικό είναι ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα όσπρια που μας έχουν περισσέψει, από την προηγούμενη μέρα, σε ένα διαφορετικό πιάτο.

Επίσης, είναι η λύση για να φάνε τα μικρά παιδιά, τα όσπρια.

Τους δίνουμε σχήμα κεφτέ, μπιφτεκιού ή burger και τα σερβίρουμε μέσα σε ψωμάκι, αν θέλουμε, με σάλτσα μαγιονέζας και σαλατικά.

Μπορείτε να κρατάτε, στην κατάψυξη, μία ποσότητα από τα αγαπημένα σας όσπρια, κάθε φορά που τα βράζετε, ώστε, ανά πάσα στιγμή, να μπορείτε να τα βάλετε στις συνταγές σας.

Μπιφτέκια από όσπρια

Υλικά:

  • 4 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια, φασόλια, φακές, ανάμεικτα ή ένα από αυτά ξεχωριστά
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 μεγάλες φέτες ψωμί
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τα όσπρια, τις πατάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.

Ψιχουλιάζουμε το ψωμί και το ρίχνουμε στο μείγμα των οσπρίων.

Προσθέτουμε το αυγό, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Ζυμώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο, τουλάχιστον για 1 ώρα, για να δέσουν οι γεύσεις.

Λαδώνουμε τις παλάμες μας και πλάθουμε τα μπιφτέκια.

Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 15 λεπτά, για να γίνουν τραγανά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα