Tasteit

Μπρουσκέτες με ψητά ντοματίνια και σως γιαουρτιού

Ορεκτικό για το Πασχαλινό τραπέζι

Το Πασχαλινό τραπέζι και το τραπέζι της Ανάστασης, αναζητούμε ορεκτικά για το τραπέζι που να μην μας επιβαρύνουν και να έχουν μια φρεσκάδα.

Δεδομένου ότι θα ακολουθήσει κρεατοφαγία και σίγουρα κάποιο επιδόρπιο, θέλουμε κάτι νόστιμο, εύκολο και ελαφρύ.

Οι μπρουσκέτες είναι μια τέτοια λύση και μάλιστα με αυτή τη γέμιση θα μπορούσαμε, ειδικά αν φάμε, χαλαρά στην εξοχή, γύρω από την ψησταριά, να μην έχουμε σαλάτα, παρά μόνο κάποιες πλυμένες καρδιές μαρουλιού και ενδεχομένως και ένα τζατζίκι για συνοδευτικό.

Ως topping μπορείτε να βάλετε και άλλα λαχανικά, με κάποιο άλειμμα, όπως καρδιές αγκινάρας με βούτυρο και παρμεζάνα ή φέτες κολοκυθιού με τυρί κρέμα.

Παρακάτω σας δίνω υλικά για 4 μπρουσκέτες, εσείς υπολογείστε 1 ή 2 για κάθε άτομο.

Μπρουσκέτες με ψητά ντοματίνια και γιαούρτι

Υλικά:

  • 1 μπαγκέτα, κομμένη κατά μήκος σε 4 κομμάτια
  • 4 φλιτζ. τσαγιού ντοματίνια ολόκληρα
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, το μπούκοβο και το αλατοπίπερο και βάζουμε στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου, στο δυνατό.

Ανακατεύουμε το μισό λάδι με το λιωμένο σκόρδο.

Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, απλώνουμε τα ντοματίνια ολόκληρα, αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με το σκορδόλαδο. Ψήνουμε ακριβώς κάτω από το γκριλ για 5-7 λεπτά.

Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με το φρέσκο κρεμμυδάκι και αλατοπίπερο.

Μόλις ψηθούν τα ντοματίνια, τα βάζουμε στο μπολ με το λάδι και το κρεμμυδάκι.

Ψήνουμε κομμάτια μπαγκέτας στο ίδιο ταψί στο γκριλ για 2-3 λεπτά.

Βγάζουμε τα ψημένα ψωμάκια απλώνουμε μία καλή στρώση από το μείγμα του γιαουρτιού και ύστερα τοποθετούμε τα ψημένα ντοματίνια.

Πασπαλίζουμε βασιλικό και σερβίρουμε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Η Μεσσηνία επενδύει στη γαστρονομία
Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης και το μισελενάτο εστιατόριο CTC Urban Gastronomy αναλαμβάνει τρεις σημαντικούς χώρους εστίασης στο Navarino Dunes και ο καταξιωμένος σεφ Νίκος Μπίλλης γίνεται ο Executive Chef στο W Costa Navarino
Costa Navarino