Site icon NewsIT
16:00 | 28.04.25

Παγωτό «Μαργαρίτα» με γεύση λάιμ και τεκίλα χωρίς παγωτομηχανή

Παγωτό «Μαργαρίτα»

Παγωτό «Μαργαρίτα»

Ηλιάνα Σκιαδά

Το γνωστό κοκτέιλ τρώγεται με το κουτάλι

Αυτό το παγωτό δεν είναι για παιδάκια, είναι αυστηρά για ενήλικες.

Πλούσια κρέμα με έντονα αρώματα από λάιμ, τεκίλα και cointreau.

Είναι τόσο καλό που, αρέσει ακόμη και σε αυτούς που δεν τρώνε παγωτό ή σε αυτούς που δεν πίνουν, συνήθως.

Το παγωτό αυτό δεν παγώνει πολύ δυνατά και έτσι λιώνει γρήγορα και ηδονικά.

Μπορείτε για την πλάκα, να το σερβίρετε στα ποτήρια του μαρτίνι όπου βάζουμε και τις μαργαρίτες, αφού περάσετε το στόμιο με μια φέτα λάιμ και ύστερα το κυλήσετε, μισό σε αλάτι και μισό σε ζάχαρη.

Παγωτό «Μαργαρίτα»

Υλικά:

  • 125 ml φρέσκος χυμός λάιμ (περίπου 5 λάιμ)
  • 2 κουταλιές της σούπας (30 ml) τεκίλα
  • 3 κουταλιές της σούπας (45 ml) cointreau
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη με το μίξερ, απαλά, μέχρι να γίνει παχύρρευστη αλλά όχι σφιχτή. Ρίχνουμε το χυμό λάιμ, την τεκίλα και το cointreau και ανακατεύουμε.

Το βάζουμε κουταλιάκουταλιά, σε αεροστεγές δοχείο για να παγώσει όλη τη νύχτα.

Σερβίρουμε σε ποτήρια που έχουμε περάσει το στόμιο με λάιμ και αλάτιζάχαρη.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version