Τα παντζάρια είναι κλασικό συνοδευτικό, στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου.
Αυτή η συνταγή, δίνει πολλή φρεσκάδα αλλά και εντυπωσιακό χρώμα και δροσίζει τη γεύση μας από τον τηγανητό μπακαλιάρο και τη μερακλήδικη σκορδαλιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αν το τραπέζι σας, είναι πιο επίσημο, μπορείτε να παγώσετε το ζελέ με τα παντζάρια σε ατομικά φορμάκια και να το σερβίρετε, στο ατομικό πιάτο της σαλάτας, του κάθε καλεσμένου.
Διαφορετικά, το τοποθετείτε στη μεσαία στρογγυλή φόρμα του κέικ και το σερβίρετε σε πιατέλα, στο κέντρο του τραπεζιού.
Tip: μην πετάξετε τα χόρτα από τα παντζάρια, τα οποία τρώγονται εξαιρετικά με λάδι και ξύδι, ως σαλάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παντζάρια ζελέ
Υλικά:
- 1 1/2 κιλό παντζάρια (τους βολβούς)
- 1 πακέτο ζελέ κεράσι
- 1/2 – 3/4 φλ. ξύδι
- 1 1/2 ποτήρι ζουμί από αυτό όπου βράσαμε τα παντζάρια
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τα παντζάρια και τα φύλλα τους, σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
Ξεφλουδίζουμε τους βολβούς και τους κόβουμε μικρά κυβάκια.
Διαλύουμε το ζελέ σ’ ένα ποτήρι από το ζεστό ζουμί όπου βράσαμε τα παντζάρια και προσθέτουμε το ξύδι.
Βάζουμε τα κομμένα παντζάρια σε φόρμα μετρίου μεγέθους, όπου ρίχνουμε το ζουμί με το ζελέ, και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν πήξει καλά, ξεφορμάρουμε το ζελέ σε πιατέλα.
Για να ξεφορμάρουμε το ζελέ, ή τα ατομικά ζελεδάκια, βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα τη φόρμα σε καυτό νερό και αμέσως ξεφορμάρουμε.