Με ξινόμηλο και καρύδι
Τα παντζάρια είναι στα καλύτερά τους αυτή την εποχή και η παντζαροσαλάτα, είναι πάντα μια καλή ιδέα για την αξιοποίησή τους.
Αυτή η σαλάτα, που μπορεί να μείνει για αρκετές μέρες στο ψυγείο, ταιριάζει και με ψάρια ή ψαρικά, αλλά και με κρέας.
Μπορούμε να τη σερβίρουμε στο καθημερινό μας, αλλά και στα επίσημα τραπέζια. Επίσης μπορούμε να την βάλουμε σε φόρμα για να πάρει σχήμα και να τη παρουσιάσουμε καλύτερα.
Tip: αν θέλουμε, η σαλάτα μας να έχει πιο καλή εμφάνιση, θα τρίψουμε τα βασικά υλικά στον χοντρό τρίφτη και δεν θα τα βάλουμε σε κομμάτια, που δίνουν μια, πιο ρουστίκ, αίσθηση.
Tip 2: λίγη πατζαροσαλάτα, σε όμορφο σχήμα, στο πιάτο, με καπνιστό ψάρι, είναι υπέροχη ιδέα για ορεκτικό, σε ένα καθιστό δείπνο.
Παντζαροσαλάτα
Υλικά:
- 500 γρ. παντζάρια, βρασμένα
- 1 πράσινο μήλο
- 50 γρ. καρύδια
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 50 γρ. μαγιονέζα
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ξίδι
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε το σκόρδο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ξύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Κόβουμε τα παντζάρια σε μεγάλους κύβους και το μήλο σε μικρούς, χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα ρίχνουμε όλα στο μπολ με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, βάζουμε έστω για 1 ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.