Σερβίρουμε με ρύζι ή ινδικές πίτες
Το φαγητό αυτό λέγεται Anda masala curry και είναι ένα πλούσιο και γευστικό ινδικό πιάτο.
Γίνεται με βραστά αυγά, μέσα σε σάλτσα κάρυ, απλώς, εμείς θα βάλουμε σε αυτό, τα πασχαλινά κόκκινα αυγά που μας περίσσεψαν.
Το πιάτο είναι εύκολο ως προς την παρασκευή του, καθώς είναι έτοιμο για σερβίρισμα σε μόλις 30 λεπτά!
Τα υλικά παρακάτω, είναι για να φτιάξουμε τη σάλτσα, garam masala, φρέσκια, με τα χεράκια μας.
Ωστόσο, μπορούμε να αγοράσουμε, για μεγαλύτερη ευκολία και για οικονομία χρόνου, έτοιμη σάλτσα κάρυ και μάλιστα όσο καυτερή αντέχουμε και μας αρέσει.
Βραστά αυγά σε σάλτσα κάρυ
Υλικά:
- 1/4 του φλιτζανιού ηλιέλαιο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 μέτρια λευκά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο – περίπου 2 κουταλιές της σούπας
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
- 6 πράσινοι λοβοί κάρδαμου
- 1κ. γ. τριμμένο κόλιανδρο
- 1/2 κ. γ. κουρκουμά
- 1/2 κ. γ. ολόκληρους κόκκους μαύρο πιπέρι
- 6 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ. γ. αλάτι
- 1/2 κ. γ. καρύκευμα garam masala
- 6 – 8 βραστά αυγά, καθαρισμένα και χωρίς υπολείμματα κόκκινης βαφής
- 1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια να ροδίσουν και να καραμελώσουν ελαφρά.
Ρίχνουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Έπειτα, την κανέλα και το κάρδαμο.
Όταν τα μπαχαρικά αρχίσουν να βγάζουν τα αρώματά τους, ρίχνουμε τον ξερό κόλιανδρο, τον κουρκουμά και τους κόκκους πιπεριού.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Όταν χυλώσει ρίχνουμε το garam masala και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Τέλος, προσθέτουμε τα καθαρισμένα βραστά αυγά, για να ζεσταθούν στη σάλτσα.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο, ινδικές πίτες naan και μισό λάιμ.