Tasteit

Πώς φτιάχνουμε «ρύζι» από κουνουπίδι

Υγιεινό και με ελάχιστες θερμίδες

Ένας σίγουρος τρόπος να καταναλώνουμε περισσότερα λαχανικά, είναι να τους δίνουμε γεύση και διαφορετική μορφή και υφή, από τη συνηθισμένη.

Αυτή η συνταγή «ρυζιού» από κουνουπίδι, είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσουμε την ευελιξία αυτού του λαχανικού, που ζει μεγάλες δόξες, τα τελευταία χρόνια.

Θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα μπορείτε να μετατρέψετε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού, σε κόκκους.

Από άποψη χρόνου, το «ρύζι»- «κους κους», από κουνουπίδι μπορεί να μαγειρευτεί γρηγορότερα από το κλασικό ρύζι ή άλλο μικρό ζυμαρικό. 

Είτε σοταρισμένο, είτε τηγανητό ή απλώς, ωμό σε μια σαλάτα, το κουνουπίδι σε αυτή τη μορφή, θα αναβαθμίσει τη γεύση και τη θρεπτική αξία οποιουδήποτε γεύματος.

Ρύζι κουνουπιδιού

Υλικά:

  • 1 κεφάλι κουνουπίδι (1-1,5 κιλό)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κουνουπίδι σε φουντίτσες 3-4 εκατοστών, μακριά από τον σκληρό κορμό.

Βάζουμε τις φουντίτσες στον πολυκόφτη και κάνουμε 10 κοφτά κοψίματα, ξεκινώντας και σταματώντας, για λίγη διάρκεια, 1-2 δευτερολέπτων, μέχρι να έχουμε κομμάτια στο μέγεθος του μαγειρεμένου ρυζιού.

Ξύνουμε τις πλευρές του μπολ και βγάζουμε σε πιατέλα, το «ρύζι». 

Αφαιρούμε τυχόν μεγάλα κομμάτια κουνουπιδιού, που δεν έχουν τριφτεί και τα επεξεργαζόμαστε με την επόμενη παρτίδα.

Μεταφέρουμε όλο το τριμμένο κουνουπίδι στην πιατέλα.

Για να το μαγειρέψουμε, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε το «ρύζι» κουνουπιδιού σε μια στρώση, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι το «ρύζι» να γίνει τρυφερό, 3 έως 5 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
 

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα