Tasteit

Πώς να φτιάξεις σάλτσα Barbeque, τον «καστανό χρυσό» του Αμερικανικού Νότου

Η σάλτσα Barbeque, είναι η πιο δημοφιλής σάλτσα, μετά την κέτσαπ και τη μουστάρδα. Μπορεί να νοστιμίσει αυτόματα, μπέργκερ, wraps, ψητά κρέατα ή θαλασσινά.

Εννοείται ότι μπορούμε να βρούμε bbq sauce, έτοιμη, στο ράφι, αλλά εμείς, εδώ, έχουμε την πιο απλή, αγνή και υπέροχη συνταγή.

Μπορείτε ακόμη να εμπλουτίσετε τη σάλτσα σας με καλό, αρωματικό, bourbon, αντικαθιστώντας το μηλόξυδο της συνταγής, για περισσότερη αυθεντική γεύση, Νότου. Αυτή η εκδοχή, ταιριάζει απίθανα, με ψητό χοιρινό στο φούρνο αφού λειτουργεί ως γλάσο, δημιουργώντας αρωματική κρούστα στο ψητό.

Πάμε για τα υλικά, που πιστεύω οι περισσότεροι τα έχετε στο ντουλάπι σας ή μπορείτε να τα βρείτε πανεύκολα.

Σπιτική σάλτσα Barbeque

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 1/4 φλιτζανιού μηλόξυδο ή bourbon
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση:

Με το σύρμα διαλύουμε, την καστανή ζάχαρη, στο ξύδι. Μέσα σε κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την κέτσαπ, την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.

Η σάλτσα μας είναι έτοιμη να ενισχύσει οτιδήποτε χρειάζεται αυτή τη νόστιμη «καπνιστή» συνοδεία. Ωστόσο, μπορούμε, αν τη φτιάξουμε σε μεγαλύτερη κατσαρόλα, να προσθέσουμε λεπτοκομμένα, φιλέτα κοτόπουλο από μπούτι ή στήθος και να τα σιγοβράσουμε για 20 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και χρησιμοποιώντας δύο πηρούνια, «διαλύουμε» το κοτόπουλο για να καλυφθεί παντού με σάλτσα.

Έτσι, θα έχουμε κοτόπουλο με σάλτσα μπάρμπεκιου, σε μία κατσαρόλα.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα