Tasteit

Πώς να φτιάξεις την αγαπημένη σαλάτα της Ντόλι Πάρτον

Ιδανική για τον γιορτινό μπουφέ

Ότι η θεότητα, Ντόλι Πάρτον, είναι βασίλισσα στην κουζίνα το ξέραμε. Ότι κάνει συχνά τραπέζια στους φίλους και την οικογένειά της, το γνωρίζαμε επίσης. Έτσι, σήμερα, που διαβάσαμε ότι ετοιμάζει, από τώρα το εορτάστικό μενού για τα τραπεζώματα του Halloween, μάς τράβηξε την προσοχή η συνταγή για την αγαπημένη της σαλάτα.

Πρόκειται για την εορταστική κοτοσαλάτα του θρύλου της country μουσικής, που έπρεπε αμέσως να τη δοκιμάσουμε.

Όπως και οι άλλες αγαπημένες νότιο-αμερικάνικες συνταγές της Dolly, η σαλάτα με κοτόπουλο και πεκάν, είναι πλούσια και γευστική. Είναι επίσης τόσο εύκολο να τη φτιάξετε και να γίνει ανάρπαστη, όχι μόνο σε τραπέζια και ειδικές περιπτώσεις, αλλά και τις καθημερινές για τα σάντουιτς και τα ελαφριά βραδινά σας.

Αυτή η βασική συνταγή, μπορεί να δεχθεί ό,τι προσθήκες θέλετε και ταιριάζει στις γεύσεις σας, όπως καλαμπόκι, σταφίδες, μήλο, κράνμπερις και ό,τι άλλο υλικό σας αρέσει. Σερβίρεται πάνω σε φρέσκα φύλλα ρόκας, ή baby σπανακιού.

Η κοτοσαλάτα της Dolly Parton

Υλικά:

  • 3 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 3 στικς σέλερι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 3/4 φλιτζανιού καρύδια πεκάν κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φύλλα ρόκας ή baby σπανακιού ραντισμένα με λεμόνι και λάδι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα λαχανικά, σέλερι και κρεμμύδι, σε κυβάκια. Σε μπολ ανακατέματος, βάζουμε τα λαχανικά, το κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους, τα πεκάν, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και μετά με δύο πιρούνια θρυμματίζουμε κάποια μεγαλύτερα κομμάτια κοτόπουλο, σε κλωστές, για να τραβήξουν περισσότερη σάλτσα και να μην είναι στεγνά.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως, πάνω σε φύλλα ρόκας ή baby σπανακιού, τα οποία έχουμε ραντίσει με λεμόνι και λάδι, συνοδεία αλμυρών κράκερ ή φρυγανισμένου ψωμιού.

Εναλλακτικά, μπορούμε να κρατήσουμε σκεπασμένη τη σαλάτα, για αργότερα. Η σαλάτα της Dolly, μπορεί να διατηρηθεί για 5 ημέρες στο ψυγείο.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design
Στρείδια, χαβιάρι, μαύρη και λευκή τρούφα, λευκά σπαράγγια, χτένια, καλκάνι, αστακός και φασιανός πρωταγωνιστούν στα δύο εορταστικά μενού και κλέβουν τις εντυπώσεις
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design