Tasteit

Πώς να φτιάξετε τα viral ριγκατόνι της Μέγκαν Μαρκλ

Vegetarian συνταγή

Το νέο σόου της Meghan Markle, “With Love, Meghan”, κυκλοφορεί στο Netflix από τις αρχές Μαρτίου. Εκεί χορτάσαμε, κυρίως «πριγκηπικό» art de la table, χωρίς, όμως, ιδιαίτερες μαγειρικές ιδέες.

Ωστόσο, από παλαιότερες συνεντεύξεις της, που έψαξα, βρήκα κάποιες από τις διατροφικές προτιμήσεις της Δούκισσας Μέγκαν.

Όπως, ότι λατρεύει τις τηγανιτές πατάτες και ότι το αγαπημένο της κόκκινο κρασί, είναι το φρουτώδες, ιταλικό Tignanello, με εμπορική τιμή, μόλις στα 220€ η φιάλη.

Πήραμε ακόμη, μια νόστιμη και πραγματικά χρήσιμη μαγειρική πληροφορία για τη viral συνταγή της για: «σέξι, βρώμικη» σάλτσα ζυμαρικών, όπως την χαρακτήρισε, χωρίς κρέας με χαμηλούς υδατάνθρακες.

Αυτό, δεν γινόταν να μην την δοκιμάσω, αν και με δελέασε το γεγονός του πολύωρου μαγειρέματος της σάλτσας, εκεί είναι όμως, που κρύβεται το μυστικό της γεύσης, όπως είπε και η Μέγκαν : «η σάλτσα γίνεται τόσο κρεμώδης, που θα ορκιζόσουν ότι έχει τόνους βούτυρο και λάδι μέσα, αλλά είναι μόνο κολοκυθάκια, νερό και ένας κύβος νοστιμιάς».

Η σάλτσα ραγού με κολοκυθάκι της Μέγκαν Μαρκλ

Υλικά:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5 μέτρια κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κύβος ψυγείου λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1/2 φλ νερό
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 380 γρ. ριγκατόνι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • χυμό από 1/2 λεμόνι (φρεσκοστυμμένο)
  • πρέζα νιφάδες μπούκοβο
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 7 λεπτά.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, τον κύβο και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε.

Ρυθμίζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να λιώσουν τα κολοκυθάκια, για περίπου 4 ώρες (θα γίνει χυλός, και αυτό θέλουμε!). Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ριγκατόνι, al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε, απευθείας, στην κατσαρόλα με το ραγού από κολοκυθάκια, όταν ετοιμαστεί, μετά από 4 ώρες.

Προσθέτουμε παρμεζάνα, χυμό λεμονιού και νιφάδες μπούκοβο και ανακατεύουμε, καλά να ενωθούν.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά της Μεγκαν Μαρκλ, με φύλλα φρέσκου βασιλικού και περισσότερη παρμεζάνα.

 

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Bagatelle Athens: Η τέχνη της ευζωίας έχει γεύση
Γνωστό για το αξεπέραστο πνεύμα ανεμελιάς και απόλαυσης, το πολυτελές εστιατόριο τιμά την κληρονομιά της γαλλικής κουζίνας με μια διακριτική ελληνική πινελιά
Bagatelle