Site icon NewsIT

Πώς να φτιάξω κοκτέιλ Μαργαρίτα μήλο: το απόλυτο φθινοπωρινό ποτό με 3 υλικά

06.10.2024 | 18:42
Πώς να φτιάξω κοκτέιλ Μαργαρίτα μήλο: το απόλυτο φθινοπωρινό ποτό με 3 υλικά

Apple cider margarita with brown sugar and spices on a rustic wooden surface, fall cocktail idea

Γιατί να φτιάξεις μόνος σου μαργαρίτα μήλο, αυτό το φθινόπωρο; Γιατί μπορείς! Είναι πανεύκολο, ντελικάτο κοκτέιλ και η τέλεια μετάβαση από τα spritz του καλοκαιριού, σε ένα κοκτέιλ απολαυστικό δροσιστικό ποτό, με βάση, ένα από τα βασικά υλικά της σεζόν: το μήλο.

Τα πιο βαριά ποτά και τα πιο mainstream cocktails, έρχονται όσο θα πηγαίνουμε πιο βαθιά στο χειμώνα και προς τις γιορτές. Τώρα, λοιπόν, είναι η εποχή για πιο απλές «σπιτικές» λύσεις, που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους μας.

Ακόμη, όμως και αν δεν υπάρχουν καλεσμένοι στην εξίσωση, μπορείτε και ίσως πρέπει, να δώσετε τέτοια προσοχή στον εαυτό σας, ή στο έτερό σας ήμισυ, έτσι απλά, ένα βράδυ μετά τη δουλειά, όσο ακόμη έχουμε τα μπαλκόνια. Φτιάξτε το, δεν απαιτεί καμία τεχνική ή ιδιαίτερα υλικά και μετρήματα.

Αν θέλετε εκτός από δροσιστικό να το κάνετε και περισσότερο φθινοπωρινό, μπορείτε να βάλετε ένα ξύλο κανέλας στο σερβίρισμα.

Φθινοπωρινή Μαργαρίτα μήλο

Υλικά:

100 γρ. Λευκή τεκίλα

20 γρ. φρέσκο χυμό λάιμ ή λεμόνι αν δεν βρίσκετε λάιμ

100 γρ. μηλίτη

Φέτα λάιμ – φέτες μήλου, ξύλο κανέλας, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε την τεκίλα με το χυμό λάιμ σε σέικερ. Συμπληρώστε άφθονο πάγο. Προσθέστε 100γρ. αφρώδους μηλίτη. Ανακινήστε απαλά, γαρνίρετε και σερβίρετε.

Η γεύση αυτού του ποτού είναι ισορροπημένη και όχι πολύ γλυκιά. Αν, όμως, σας αρέσουν τα πιο γλυκά κοκτέιλ, μπορείτε να προσθέσετε έως και 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι αγαύης ή απλό σιρόπι στην τεκίλα και το χυμό λάιμ και να ανακατέψετε μέχρι να διαλυθεί.

Και για σερβίρισμα αντίστοιχο του μπαρ, ή αν περιποιείστε καλεσμένους σε πάρτι, μπορείτε να δώσετε ένα πιο προσεγμένο φινίρισμα: Ανακατεύετε σε ένα πιάτο, ένα μέρος αλάτι, με δύο μέρη ζάχαρη και λίγη κανέλα σε σκόνη και πριν ρίξετε το ποτό ή προσθέσετε πάγο στο ποτήρι, τρίψτε μια φέτα λάιμ γύρω από το χείλος του. Γυρίστε το ποτήρι ανάποδα, πιέζοντάς το στριφογυριστά, ώστε να κάνει ένα ωραίο κάλυμμα από το μείγμα ζάχαρης-αλατιού-κανέλας.

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version