Site icon NewsIT
17:00 | 16.11.24

Κοκτέιλ Negroni: Λίγο πικρό, λίγο γλυκό, τέλειο

Κοκτέιλ Negroni: Λίγο πικρό, λίγο γλυκό, τέλειο
Ηλιάνα Σκιαδά

Αν το πιστεύετε, το Negroni είναι ένα από τα πιο εύκολα κοκτέιλ που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι! Φτιαγμένο με ένα μέρος από τζιν, Campari και γλυκό βερμούτ.

Μπορεί να το λατρεύεις ή να το μισείς, αλλά αφού το δοκιμάσεις, δεν θα ξεχάσεις ποτέ το πρώτο σου Negroni. Είναι γήινο, πικρό και γλυκό ταυτόχρονα, με απλές αναλογίες στα συστατικά του.

Ο θρύλος λέει ότι το Negroni ξεκίνησε το 1919 σε ένα ιταλικό καφέ όταν ο Κόμης Negroni ζήτησε ένα Americano (Campari, βερμούτ και κλαμπ σόδα) και ζήτησε να αντικαταστήσουν τη σόδα με τζιν. Η μίξη θεωρήθηκε επιτυχής και έτσι γεννήθηκε ένα διάσημο κοκτέιλ.

Το πιο συνηθισμένο σερβίρισμα του Negroni, στα μπαρ, είναι σε παλιομοδίτικο, χαμηλό, ποτήρι, πάνω από ένα μεγάλο κομμάτι πάγου.

Negroni – Home edition

Υλικά:

  • 140 ml τζιν
  • 420 ml Campari
  • 420 ml γλυκό (ιταλικό) βερμούτ
  • Πάγος
  • Φλούδα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ, προσθέτουμε πάγο και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Αφήνουμε το μείγμα να καθίσει για 30 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, στραγγίζουμε το κοκτέιλ σε ένα χαμηλό ποτήρι με πάγο.

Γαρνίρουμε με φλούδα πορτοκαλιού.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version