Tasteit

Ψαροκροκέτες με τόνο: η μυστική συνταγή που ψάχνει όλος ο βυθός του Bikini

Tο γνωστό καβουροπάτι, η συνταγή που έχει κλειδωμένη στο σεντούκι ο κύριος Καβούρης και την έδωσε μόνο στο Μπόμπ Σφουγγαράκη, για το εστιατόριο, αλλά που ήθελε πάντα να του την κλέψει το Πλαγκτόν; Έχω την προσοχή σας τώρα;

Καταλάβατε, βεβαίως, ότι τη συνταγή αυτή θα τη λατρέψουν τα μικρά σας, σε όποια ηλικία και αν είναι και θα μπει στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα διατροφής. Επίσης, είναι τέλεια για παιδικά πάρτι, με την περιγραφή: το διάσημο μπέργκερ του Μπομπ Σφουγγαράκη ή εν συντομία: καβουροπάτι (pattie).

Μπορούμε να σερβίρουμε με αφράτα ψωμάκια, φύλλα μαρουλιού, μια φέτα τυρί απλό ή φυτικό και κέτσαπ, αν προορίζονται για παιδιά ή σάλτσα ταρτάρ για τους πιο ψαγμένους.

Φυσικά και μπορείτε να απολαύσετε τις ψαροκροκέτες με τόνο, μαζί με μία απλή σαλάτα ή βραστά λαχανικά.

Η μυστική συνταγή για καβουροπάτι

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 180 γρ. τόνο σε νερό (στραγγισμένο)
  • 1/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά και 1/2 φλιτζάνι (ξεχωριστά για το πανάρισμα)
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βάζουμε, σταδιακά, το γάλα. Φέρνουμε σε βρασμό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει, 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ για να κρυώσει.

Προσθέτουμε τον τόνο, 1/3 φλιτζανιού φρυγανιά, το φρέσκο κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.

Βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Τοποθετούμε την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά σε ένα ρηχό μπολ.

Παίρνουμε μια κουταλιά μείγμα, σχηματίζουμε ένα burger τόνου, πάχους περίπου ενός εκατοστού και το κυλάμε στη φρυγανιά.

Σχηματοποιούμε το υπόλοιπο μείγμα σε τονο-μπέργκερ, τα πανάρουμε στη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν, 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βγάζουμε από το τηγάνι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design
Στρείδια, χαβιάρι, μαύρη και λευκή τρούφα, λευκά σπαράγγια, χτένια, καλκάνι, αστακός και φασιανός πρωταγωνιστούν στα δύο εορταστικά μενού και κλέβουν τις εντυπώσεις
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design