Τα πρώτα του γενέθλια θα γιορτάσει αυτές τις ημέρες το Wild Poppies, που κέρδισε με μεγάλη ευκολία την καρδιά όσων αγαπούν τόσο τα εξωτικά γευστικά ταξίδια όσο και τα ξέφρενα πάρτι.
Ο χώρος άλλωστε δικαιολογεί «ιστορικά» αυτή την επιτυχία -εδώ βρισκόταν παλιότερα το Far East Kitty Cat και το Dybbuk– ενώ και το γεγονός ότι αποτελεί πρότζεκτ των αδελφών Πιτσιλή και της ομάδας πίσω από το Poco a Poco και το Forte ήταν μια σαφής ένδειξη ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά από την αρχή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στις επάλξεις της κουζίνας βρίσκεται ο βραβευμένος σεφ Σπύρος Μαυροειδής μεγάλος φαν των panasian γεύσεων, ο οποίος βρίσκεται εδώ από την day one και έχει καθορίζοντας το γευστικό προφίλ του Wild Poppies και κατά συνέπεια την προσωπικότητα του εστιατορίου συνολικά.
Το φαγητό εδώ περιλαμβάνει διάφορα ενδιαφέροντα πιάτα από ρολά sushi μέχρι noodles, buns, spring rolls και curry, όλα «στημένα» ώστε να εξυπηρετούν το κόνσεπτ του bar food, δηλαδή το να τσιμπάει κανείς νοστιμιές πίνοντας το ποτό του.
Αλλά ακόμη κι αν δεν θέλετε να μείνετε κοντά στη μπάρα, αλλά να απολαύσετε ένα κανονικό δείπνο, υπάρχουν και τα πιο μεγάλα πιάτα τα οποία μπορείτε να μοιραστείτε με την παρέα σας- αυτή είναι η φιλοσοφία τους άλλωστε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εμείς, τη βραδιά που επισκεφτήκαμε το Wild Poppies δοκιμάσαμε σχεδόν όλο τον κατάλογο, αλλά ξεχωρίσαμε το ισορροπημένο σε οξύτητα ceviche μυλοκόπι με yuzu leche, κουμκουάτ και kaffir lime και τις υποδειγματικά ψημένες gyozas με χοιρινό, μανιτάρι, kizami wasabi και ponzu.
Τολμήσαμε να κινηθούμε σε πιο spicy μονοπάτια με τα ρολάκια τόνου με kizami mayo, avocado και πίκλα jalapenos και κατόπιν εκτιμήσαμε για τη φρεσκάδα της την thai salad με τραγανά πράσινα φασολάκια, fish sauce, chilli και μέντα.
Από τα κυρίως, την ψήφο μας κέρδισαν τα short ribs με yuzukosho και πιπεριές padron, ενώ δεν είπαμε όχι στα thai noodles με ζουμερές γαρίδες, μπόλικο σκόρδο, pak choi και σως σόγιας. Κλείσαμε το κεφάλαιο «φαγητό» με την chocolate moelleux, ένα σουφλέ σοκολάτας με crème anglaise και παγωτό φιστίκι, που αποτελεί και το best seller και με την matcha tart με monté καρύδας, confit ανανά, namelaka matcha και σορμπέ καρύδας, η οποία είναι κατά τη γνώμη μας πολύ πιο ενδιαφέρουσα γευστικά και σίγουρα πιο κοντά στον εξωτισμό του υπόλοιπου μενού.
Μη διστάσετε ούτε στιγμή να συνοδεύσετε όλα τα παραπάνω με κάποια από τις επιλογές της δυνατής cocktail list. Χωρίζεται σε τρεις ενότητες, στα spritz/ after office, στα non alcoholic, και στα signature. Από την τελευταία κατηγορία μας άρεσαν πολύ το Pomegranate Hug, μια «πειραγμένη» paloma με ένταση και χαρακτηριστικά αρώματα ροδιού και το δροσερό Garden Elixir με βάση το τζιν, το αγγούρι, το λάιμ και την ginger beer.
Να πούμε, σε αυτό το σημείο, πως και τα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ είναι ιδιαίτερα γευστικά και ταιριαστά με τις έντονες γεύσεις των πιάτων του καταλόγου, γεγονός που μας εξέπληξε ευχάριστα (δύσκολα συναντά κανείς κάτι αξιόλογο σε αυτόν τον τομέα που να μη θυμίζει απελπιστικά αναψυκτικό).
Αφού τελειώσαμε το φαγητό μας αφεθήκαμε στους ρυθμούς της μουσικής. Η ένταση της ανεβαίνει σταδιακά, καθώς η στοά γεμίζει τα βράδια.
Λίγο πριν το πάρτι ξεκινήσει για τα καλά μάθαμε πως κάθε Τετάρτη, ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής θα αφιερώνει την κουζίνα του κι όλη του την τέχνη αποκλειστικά σε μία χώρα της Ασίας, με ένα ephemeral μενού ημέρας που θα μας προκαλεί σε γευστικές εξερευνήσεις, συχνά και με 4 hands εκπλήξεις.
Αυτό σημαίνει πως καταξιωμένοι Έλληνες σεφ θα κάνουν κάθε τόσο μία αναπάντεχη guest εμφάνιση στην κουζίνα του, ενώ τα ονόματα τους θα αποκαλυφθούν προσεχώς.
Αν αναρωτιόσασταν, λοιπόν, που θα βγείτε τις καθημερινές για να φάτε νόστιμα, να δείτε κόσμο και να χορέψετε το Wild Poppies στη Σταδίου σας έχει την απάντηση.
Info: Σταδίου 7 (εντός στοάς), 210 3233334
Ώρες και μέρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή, από τις 19.30, Κόστος: 35-45€/άτομο, κοκτέιλ από 11-13€