Το κόλπο για να γίνει πιο ελαφριά
Coleslaw, σημαίνει, απλώς λαχανοσαλάτα σε ντρέσινγκ μαγιονέζας και είναι απολαυστική «αμερικανιά», χωρίς να είναι καθόλου, junk.
Αποτελεί κλασικό συνοδευτικό στα μπέργκερ, το κοτόπουλο, το ψάρι, τα χοτ ντογκ, βρίσκεται ακόμη και στους καταλόγους των αλυσίδων ταχυφαγείων. Έτσι πείστηκαν και τα παιδιά ότι η σαλάτα coleslaw, είναι cool.
Στην Αμερική την σύστησαν οι Ολλανδοί μετανάστες, που έφτασαν στη Νέα Υόρκη, στα τέλη του 18ου αιώνα. Ετυμολογικά, προέρχεται από τη Φλαμανδική λέξη “koolsla“, δηλαδή “kool” που σημαίνει λάχανο και “sla” που σημαίνει σαλάτα.
Θα είναι πιο εύκολο να κόψετε το λάχανο στο μαντολίνο και το καρότο στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Πρώτα κόβετε το λάχανο στα τέσσερα και μετά, αφαιρείτε τον σκληρό πυρήνα.
Μπορείτε να προσθέσετε, κόκκινο λάχανο, κόκκινη πιπεριά, κομμάτια σέλερι ή πράσινου μήλου. Επίσης το καλύτερο είναι να φτιάξετε τη σαλάτα σας αρκετή ώρα πριν τη σερβίρετε, ώστε να μείνει στο ψυγείο, τουλάχιστον 2 ώρες. Η γεύση, γίνεται, έτσι, πολύ καλύτερη.
Tip: για να κόψετε τις θερμίδες στο μισό, αντικαταστήστε τη μισή ποσότητα μαγιονέζας, με ελαφρύ γιαούρτι στραγγιστό.
Κλασική σαλάτα Coleslaw
Υλικά:
- 4 φλιτζάνια λάχανο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
- 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαφρύ στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 2 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Απλά τα πράγματα: μόλις τρίψετε το λάχανο και το καρότο και κόψετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τα βάζετε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπωλ.
Αλατίζετε και ρίχνετε όσο πιπέρι θέλετε. Ανακατεύετε.
Σε μικρό μπολ φτιάχνετε το ντρέσινγκ: μαγιονέζα, γιαούρτι, μουστάρδα και μηλόξυδο.
Περιχύνετε τα λαχανικά και ανακατεύετε να πάει το ντρέσινγκ παντού.
Αν περισσέψει, αποθηκεύετε τη σαλάτα σε μπολ με καπάκι και τη βάζετε στο ψυγείο. Αντέχει 3-4 μέρες.
Θα νερώσει, αλλά η γεύση θα είναι εκεί.