Tasteit

Σαλάτα με σπανάκι αβοκάντο και κολοκυθόσπορο: Φρέσκια και χορταστική

Για το Πασχαλινό τραπέζι

Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου σαλάτες. Υπέροχη με σολομό ή ψητό κρέας, υπέροχη και σκέτη.

Το ντρέσινγκ της σαλάτας έχει κανονικά στη συνταγή της Nigella Lawson, λάδι κολοκύθας και φιστικέλαιο.

Αλλά πραγματικά, δεν θα χαθεί ο κόσμος αν χρησιμοποιήσετε ένα καλό ελαιόλαδο, που σας προτείνω.

Είναι ιδανική για το τραπέζι του Πάσχα, γιατί δίνει φρεσκάδα και ταιριάζει με τα ψητά κρέατα, όπως το αρνί, το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι.

Μην μουρμουράτε «τι σας χαλάει» σε μια απλή μαρουλοσαλάτα με άνηθο και κρεμμυδάκι, γιατί η απάντηση είναι τίποτα δεν μας χαλάει, απλώς κάνουμε προτάσεις για κάτι διαφορετικό.

Σαλάτα με σπανάκι και αβοκάντο

Υλικά: 

  • 500 γρ. baby σπανάκι
  • 75 γρ. κολοκυθόσπορους
  • 2 αβοκάντο
  • 2-3 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θαλασσινού αλατιού 
  • ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα φύλλα από το baby σπανάκι, τους σπόρους κολοκύθας και την ψιλοκομμένη σάρκα από τα αβοκάντο.

Φτιάχνουμε ένα ντρέσινγκ από το ελαιόλαδο, τις νιφάδες αλατιού, το ξύσμα και το χυμό από 1 λάιμ.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Η Μεσσηνία επενδύει στη γαστρονομία
Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης και το μισελενάτο εστιατόριο CTC Urban Gastronomy αναλαμβάνει τρεις σημαντικούς χώρους εστίασης στο Navarino Dunes και ο καταξιωμένος σεφ Νίκος Μπίλλης γίνεται ο Executive Chef στο W Costa Navarino
Costa Navarino