Μπισκότο, μπανάνα, κουβερτούρα. Αυτά είναι τα τρία υλικά που ζητάει η πανεύκολη συνταγή, που σίγουρα μπορούν και πρέπει να δοκιμάσουν να φτιάξουν μόνοι τους, όσοι την βρουν μπροστά τους.
Είναι εύκολη, ακόμη και για τα παιδιά, αφού δεν έχει ψήσιμο ή επικίνδυνα κοψίματα. Θα την βρουν ενδιαφέρουσα και οι φοιτητές, αφού δεν απαιτεί πολλά σκεύη, αλλά και οι τύποι του γυμναστηρίου. Γενικά όλοι όσοι θέλουν κάτι γλυκό, αλλά δεν θέλουν ζάχαρη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτό το εύκολο γλυκάκι, θέλει μόνο 5 λεπτά, για να ετοιμαστεί και μόνο 1 ώρα στο ψυγείο, για να σφίξει και να κοπεί σε τετράγωνα, σαν μπράουνι. Βοηθάει πολύ να χρησιμοποιήσετε λαδόκολλα στο ταψάκι, για να μην κολλήσει στα τοιχώματα, αλλά και για να ξεφορμαριστεί πολύ εύκολα.
Μια σκέψη ακόμη θα ήταν να κόψετε το σοκολατογλυκό σε μικρά τετραγωνάκια σαν μπουκιές και να τα κυλήσετε στο κακάο. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να τα κρατήσετε για μέρες στο ψυγείο, σκεπασμένα, χωρίς να παίρνουν αέρα. Επίσης, μπορούν να γίνουν υγιεινές μπάρες με την επικάλυψη τριμμένου καρυδιού ή αμυγδάλου και ένα απλό γλάσο λιωμένης κουβερτούρας, χωρίς ζάχαρη, βεβαίως, βεβαίως.
Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη και μπορείτε να παρακαλοθήσετε την προετοιμασία της εδώ:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
.
Σοκολατογλυκό sugar free
Υλικά:
- 225 γρ. Μπισκότα χωρίς ζάχαρη
- 3 ώριμες μπανάνες
- 250 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
Τρίβουμε στον πολυκόφτη, τα μπισκότα χωρίς ζάχαρη και τα μεταφέρουμε σε μπολ.
Κάνουμε πολτό, στον πολυκόφτη, τις τρεις ώριμες μπανάνες και τις ενώνουμε με το τριμμένο μπισκότο. Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα, χωρίς ζάχαρη, την ανακατεύουμε καλά, να γυαλίσει.
Κατόπιν, τη ρίχνουμε στο μείγμα μπισκότου-μπανάνας, ανακατεύοντας καλά.
Βάζουμε σε ένα τετράγωνο ταψάκι, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και στρώνουμε προσεκτικά το μείγμα, με σπάτουλα σιλικόνης, λειαίνοντας την επιφάνεια.
Το βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 1 ώρα και ύστερα το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, σαν brownie. Μπορούμε να το σερβίρουμε με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη ή/και φρέσκα φρούτα.
Ο ενδεικνυόμενος τρόπος, ωστόσο, είναι να το φάμε κομμάτι, κομμάτι, με το χέρι. Ούτε καν πιάτο, δεν χρειάζεται.