Χρειάζονται 5’ προετοιμασίας πριν μπει στο φούρνο και όταν το δοκιμάσετε, θα νιώσετε τη γεύση της θαλπωρής να σας τυλίγει. Κρεμώδες στο κέντρο και τραγανό στις άκρες, μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ψητές πρωτεΐνες με επιτυχία.
Λέγεται σουφλέ καλαμποκιού γιατί περιλαμβάνει πολλά αυγά – υπάρχουν έξι σε αυτή τη συνταγή, κάτι που δίνει μια πιο φουσκωτή και «αεράτη» αίσθηση στο πιάτο. Μπορούμε να το εμπλουτίσουμε στη γεύση, με ψιλοκομμένο σοταρισμένο μπέικον, ή τριμμένο τυρί και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Το καλαμπόκι, που θα χρησιμοποιήσετε, είναι το ίδιο, στη γεύση, είτε βάλετε το κατεψυγμένο, είτε βάλετε αυτό της κονσέρβας. Επίσης αν θέλετε πιο καλαμποκένια γεύση, μπορείτε να βάλετε, μισό αλεύρι καλαμποκιού και μισό, αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Μία ακόμη σκέψη για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι με τη μοιρασιά των τραγανών στοιχείων του σουφλέ, αφού εκεί είναι η βαθιά γεύση, είναι να φτιάξετε ατομικά σουφλεδάκια, για να πάρουν όλοι το ίδιο λαχταριστό κομμάτι.
Σουφλέ με καλαμπόκι
Υλικά:
- Σπρέι μαγειρικής
- 1/3 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 6 μεγάλα αυγά
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος ή ξινόγαλα
- 1/2 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
- 4 φλιτζάνια κατεψυγμένο καλαμπόκι ή καλαμπόκι κονσέρβα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ψεκάζουμε με μαγειρικό σπρέι, ένα ταψί ή πιάτο σουφλέ.
Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, την κρέμα και το λιωμένο βούτυρο.
Χτυπάμε να ενωθούν πλήρως.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το «κουρκούτι», στο ταψί ή σε ατομικά φορμάκια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει από πάνω και να παραμείνει ελαστικό στο κέντρο, 45 λεπτά έως 1 ώρα.
Δώστε και εσείς Ευχαριστίες, με κάθε αφορμή, δεν είναι κακό…