Tasteit

Σουτζουκάκια, αγκινάρες και σουπιές στο μενού της επόμενης εβδομάδας

Προγραμματισμός με χαρτί και μολύβι για το λιγότερο food waste

Κάποιοι ξεκίνησαν ήδη τη νηστεία των Χριστουγέννων, κάποιοι ψάχνουν απλώς την ισορροπία ανάμεσα στα γεύματα της εβδομάδας. Όλοι, όμως θέλουμε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, να έχουμε ψωνίσει τα απαραίτητα υλικά, ώστε να φροντίσουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας, με καλή τροφή.

Θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα με ένα παραδοσιακό, πιο σύνθετο φαγητό, που μπορούμε να προετοιμάσουμε από την Κυριακή.

Θα συνεχίσουμε με ένα λαδερό και ένα νηστίσιμο πιάτο θαλασσινών, γιατί ακόμη και αν οι περισσότεροι δεν νηστεύουμε αυτές τις μέρες, μία επιλογή με ψάρι ή ψαρικό είναι απαραίτητη, έστω μία φορά την εβδομάδα.

Κοτόπουλο με πατάτες, για τη συνέχεια που θα κάνει τους περισσότερους στο σπίτι, ευχαριστημένους.

Και με την πτώση της θερμοκρασίας, που προβλέπεται, μια σούπα βελουτέ, θα είναι το ιδανικό κλείσιμο της εργάσιμης εβδομάδας.

Το μενού της εβδομάδας

Δευτέρα

Σουτζουκάκια με ρύζι: με κύμινο ή χωρίς κύμινο; μόνο αυτό θα αποφασίσετε γιατί τα υπόλοιπα υλικά, δεν γίνεται να μην αρέσουν στους περισσότερους. 

Ψώνια: μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, σκόρδο, κύμινο, δυόσμο, μπαγιάτικο ψωμί, γάλα, αυγό, ούζο, αλεύρι, ηλιέλαιο, σάλτσα ντομάτας, ξύλο κανέλας, ρύζι.

Τρίτη

Αγκινάρες αλα πολίτα: φαγητό με έντονες οξύτητες και πολλά θρεπτικά στοιχεία.

Ψώνια: Αγκινάρες καθαρισμένες (κατεψυγμένες), κρεμμύδι, καρότο, άνηθο, λεμόνια, κορν φλάουρ, ελαιόλαδο.

Τετάρτη

Σουπιές κοκκινιστές: νηστίσιμο, αλλά και μερακλίδικο πιάτο. Αν το τσιμπήσετε στο μπούκοβο, τότε έχετε ένα σοβαρό κρασομεζέ, για μεσοβδόμαδο γλέντι.

Ψώνια: Σουπιές κατεψυγμένες, κρεμμύδι, φινόκιο (προαιρετικά), μπούκοβο, δάφνη, κόκκινο κρασί, σάλτσα ντομάτας.

Πέμπτη

Κοτόπουλο με πατάτες: αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Για να ψηθεί το κοτόπουλο και οι πατάτες στον ίδιο χρόνο, κόψτε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια των 2 εκατοστών και το κοτόπουλο σε κομμάτια.

Ψώνια: Κοτόπουλο, πατάτες, ρίγανη, θυμάρι, λεμόνια, σκόρδο.

Παρασκευή

Κολοκυθόσουπα βελουτέ: πολτοποιείτε με το ραβδομπλέντερ, μέσα στην ίδια κατσαρόλα που θα σοτάρετε και θα βράσετε τα λαχανικά. Σερβίρετε με τραγανή φέτα μπέικον και φρυγανισμένη μπαγκέτα

Ψώνια: Κολοκύθα, πράσο, πατάτα, αστροειδή γλυκάνισο(προαιρετικά), ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, κρέμα γάλακτος.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Δείτε επίσης
Tasteit: Περισσότερα άρθρα