Ξαπλώστε πίσω στην καρέκλα ή στον καναπέ σας και θυμηθείτε τις γεύσεις της παιδικής σας ηλικίας.
Σίγουρα τα σπιτικά τυροπιτάκια κουρού, είναι κοινός τόπος στις αγαπημένες μαμαδίστικες γεύσεις που κρατάμε στην καρδιά μας, οι περισσότεροι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα έφτιαχναν στα πάρτι, στις γιορτές, για να τα πάρουμε μαζί στο ταξίδι ή στην εκδρομή.
Η ζύμη ετοιμαζόταν σε λίγα λεπτά, ο δοσομετρητής ήταν το κεσεδάκι από το γιαούρτι που έμπαινε στη ζύμη. Απλότητα και πρακτικότητα, που είναι και σήμερα, το ζητούμενο.
Με αυτή τη ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε ότι πιτάκια θέλουμε, αλλάζοντας τα υλικά της γέμισης: λουκανικοπιτάκια, κασεροπιτάκια, ζαμπονοτυροπιτάκια, κιμαδοπιτάκια και ότι άλλο σκεφτείτε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σπιτικά «κουρουδάκια»
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 500 γρ. φαρίνα
- 1 αυγό
- 1 γιαούρτι
- 1/2 κεσεδάκι (από το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσουμε) σπορέλαιο
- 1/2 κεσεδάκι (από το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσουμε) βούτυρο
Για τη γέμιση:
- 250 γρ. φέτα
- 2 κ.σούπας γιαούρτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τη ζύμη με ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα, για να είναι κρύα όταν θα πλάσουμε τα τυροπιτάκια και να μην σπάει.
Κατόπιν τη χωρίζουμε σε 30-35 μπαλάκια.
Πιέζουμε ένα ένα μπαλάκι ανάμεσα στις παλάμες μας, να γίνει πλακέ.
Βάζουμε μέσα ένα κουταλάκι γέμιση και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας με πιρούνι τις ενώσεις.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς, για περίπου 25 λεπτά.