Tasteit

Σπιτικά τυροπιτάκια κουρού: Μαμαδίστικη γεύση από τα παλιά

Το αγαπημένο σνακ των παιδικών μας χρόνων

Ξαπλώστε πίσω στην καρέκλα ή στον καναπέ σας και θυμηθείτε τις γεύσεις της παιδικής σας ηλικίας.

Σίγουρα τα σπιτικά τυροπιτάκια κουρού, είναι κοινός τόπος στις αγαπημένες μαμαδίστικες γεύσεις που κρατάμε στην καρδιά μας, οι περισσότεροι.

Τα έφτιαχναν στα πάρτι, στις γιορτές, για να τα πάρουμε μαζί στο ταξίδι ή στην εκδρομή.

Η ζύμη ετοιμαζόταν σε λίγα λεπτά, ο δοσομετρητής ήταν το κεσεδάκι από το γιαούρτι που έμπαινε στη ζύμη. Απλότητα και πρακτικότητα, που είναι και σήμερα, το ζητούμενο.

Με αυτή τη ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε ότι πιτάκια θέλουμε, αλλάζοντας τα υλικά της γέμισης: λουκανικοπιτάκια, κασεροπιτάκια, ζαμπονοτυροπιτάκια, κιμαδοπιτάκια και ότι άλλο σκεφτείτε.

Σπιτικά «κουρουδάκια»

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. φαρίνα
  • 1 αυγό
  • 1 γιαούρτι
  • 1/2 κεσεδάκι (από το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσουμε) σπορέλαιο
  • 1/2 κεσεδάκι (από το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσουμε) βούτυρο

Για τη γέμιση:

  • 250 γρ. φέτα
  • 2 κ.σούπας γιαούρτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τη ζύμη με ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα, για να είναι κρύα όταν θα πλάσουμε τα τυροπιτάκια και να μην σπάει.

Κατόπιν τη χωρίζουμε σε 30-35 μπαλάκια.

Πιέζουμε ένα ένα μπαλάκι ανάμεσα στις παλάμες μας, να γίνει πλακέ.

Βάζουμε μέσα ένα κουταλάκι γέμιση και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας με πιρούνι τις ενώσεις.

Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς, για περίπου 25 λεπτά.

 

 

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Γρηγόρης Κίκης: Μια συνέντευξη με τον σεφ που κατέκτησε την κορυφή πριν κλείσει τα 30
Η σκληρή δουλειά ή το ταλέντο είναι το μυστικό για να εξελιχθεί κανείς στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας; Μπορείς να δίνεις συνέντευξη και ταυτόχρονα να καθαρίζεις ψάρια; Ποια είναι η θέση της Ελλάδας στο παγκόσμιο γαστρονομικό στερέωμα; Αυτά κι άλλα πολλά σε μια εκ βαθέων συζήτηση με τον συνιδιοκτήτη του Herve, του Upon και του Hanky Panky
Γρηγόρης Κίκης: Μια συνέντευξη με τον σεφ που κατέκτησε την κορυφή πριν κλείσει τα 30