Site icon NewsIT

Σπιτικές country πατάτες: τραγανές πικάντικες και χωρίς τηγάνι

18.10.2024 | 12:00
Σπιτικές country πατάτες: τραγανές πικάντικες και χωρίς τηγάνι

Σούπερ εύκολες, τραγανές χοντροκομμένες πατάτες, ψημένες στο φούρνο, με πικάντικη επικάλυψη μπαχαρικών εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά, που σερβίρονται με την πιο εκπληκτική σάλτσα 2 υλικών! Ψήνεστε;

Ακούω πολλά ναι και εγώ ήδη γεύομαι τις απίθανες αυτές, νόστιμες πατάτες, που μπορούν να σταθούν άνετα ως ορεκτικό, ως συνοδευτικό, αλλά και ως tv σνακ.

Ιδανική σάλτσα ντιπ για τις πατάτες αυτές, είναι: μαγιονέζα και σάλτσα μπάρμπεκιου, ανακατεμένες. Είναι η τέλεια σάλτσα για αυτές τις ψητές πατάτες — πιστέψτε με! Τα υπόλοιπα απλά υλικά που χρειάζεστε είναι: Αλάτι, πιπέρι, σκόνη κρεμμυδιού, σκόνη σκόρδου, πάπρικα, λάδι και μια κουταλιά αλεύρι.

Επίσης, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε λαδόκολλα για να στρώσετε στο ταψί σας, επειδή έχω διαπιστώσει ότι βοηθάει πραγματικά τις πατάτες να έχουν αυτό το τραγανό «τηγανητό» εξωτερικό χωρίς τηγάνι ή φριτέζα.

Σπιτικές country πατάτες

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
• Στη συνέχεια, στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας.
• Ενώ ο φούρνος προθερμαίνεται, πλένουμε 5-6 πατάτες, καλά και τις κόβουμε με τη φλούδα, σε περίπου 8, κυδωνάτα κομμάτια την καθεμία, περισσότερα, αν έχετε πολύ μεγάλη πατάτα.
• Σκουπίζουμε τις κομμένες πατάτες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να αφαιρέσουμε το περίσσιο άμυλο.
• Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι λάδι, (ό,τι λάδι θέλουμε) και τις ανακατεύουμε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
• Σε ένα άλλο, μικρότερο μπολ, ανακατεύουμε μαζί τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, σκόνη κρεμμυδιού, σκόνη σκόρδου, πάπρικα) και, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών τις πατάτες στο μπολ.
• Τέλος, πασπαλίζουμε και ανακατεύουμε με το χέρι, μια κουταλιά αλεύρι, σε όλες τις πατάτες, για να δημιουργήσει ένα λεπτό στρώμα, που θα γίνει σούπερ τραγανό με το ψήσιμο.
• Στρώνουμε τις πατάτες στο ταψί, όλες σε μία μόνο στρώση, χωρίς καμία να καλύπτει την άλλη.

• Τις βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά, μετά τις βγάζουμε, αναποδογυρίζουμε τις πατάτες και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά.
• Φτιάχνουμε το dip, όσο ψήνονται οι πατάτες, ανακατεύοντας μαζί τη σάλτσα μαγιονέζας και σάλτσα μπάρμπεκιου.
• Οι πατάτες είναι έτοιμες, μόλις πάρουν χρυσο-καφέ χρώμα και γίνουν τραγανές στις άκρες και τρυφερές στο εσωτερικό.
• Σερβίρετε τις τραγανές country πατάτες, στους φίλους και στα παιδιά σας και με ευχαριστείτε αργότερα.

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version