Site icon NewsIT
12:00 | 03.02.25

Εύκολη τάρτα λεμόνι

Εύκολη τάρτα λεμόνι
Ηλιάνα Σκιαδά

Με βάση από τριμμένο μπισκότο

Το λεμόνι, χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, από τον Μεσαίωνα, λόγω των έντονων αρωμάτων του.

Τα γλυκά με βάση το λεμόνι, κλείνουν αρμονικά ένα γεύμα με κρέας ή ψάρι.

Οι κρέμες και οι τάρτες, με λεμόνι δίνουν τη γνωστή γλυκόξινη γεύση και αφήνουν μια γεύση φρεσκάδας στον ουρανίσκο.

Δύο είναι τα σημεία της ευκολίας αυτής της τάρτας: γίνεται με τριμμένο μπισκότο και έτσι δεν χρειάζεται να φτιάξουμε και να ψήσουμε ζύμη.

Και ακόμη ότι αυτή η κρέμα λεμονιού δεν περιλαμβάνει αυγά, που συνήθως δεν ψήνονται σωστά, με αποτέλεσμα, το γλυκό να έχει έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά αυγού, που για μένα είναι πολύ απωθητική.

Πανεύκολη τάρτα λεμονιού

Υλικά: 

  • 300 γρ. (1 1/2 πακέτο) μπισκότα γεμιστά με γεύση λεμόνι
  • 2 1/2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 500 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 250 γρ. (περίπου 2/3 του κουτιού) γάλα ζαχαρούχο
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Για την βάση του μπισκότου, ανοίγουμε τα γεμιστά μπισκότα στη μέση και αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τη γέμιση. Την κρατάμε σε ένα βαζάκι για να την χρησιμοποιήσουμε σε κάτι άλλο, σε άλλη χρονική στιγμή.

Τρίβουμε τα μπισκότα σε δόσεις στο multi. Αδειάζουμε σχεδόν όλο το τρίμμα σε ένα μεγάλο μπολ. Κρατάμε περίπου δυο κουταλιές της σούπας, χωριστά για το γαρνίρισμα της τάρτας.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, χωρίς να καεί. Αδειάζουμε το λιωμένο βούτυρο στο μπολ πάνω από το τρίμμα μπισκότου. Ανακατεύουμε καλά τα ομογενοποιηθούν.

Απλώνουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα περίπου 28 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Το πιέζουμε με τα δάχτυλα στις πτυχώσεις.

Ρίχνουμε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και απλώνουμε πάνω από την βάση.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια, με το τριμμένο μπισκότο που έχουμε κρατήσει.

Αφήνουμε την τάρτα λεμονιού να σφίξει στο ψυγείο όλη τη νύχτα πριν σερβίρουμε.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version