Site icon NewsIT
16:05 | 14.01.25

Γερμανική σούπα: Απλότητα über alles

Γερμανική σούπα: Απλότητα über alles
Ηλιάνα Σκιαδά

Κρεμμύδι, καρότο και πατάτα, για μια νόστιμη σούπα

Η συνταγή αυτή, είναι το καταφύγιό μου τις χειμωνιάτικες νύχτες που θέλω κάτι ζεστό, νόστιμο και γρήγορο, με ό,τι υλικά έχω το σπίτι.

Την έμαθα από τη Γερμανίδα συμφοιτήτριά μου, στην Αγγλία, η οποία την έφτιαχνε πολύ συχνά, τα βράδια στη φοιτητική εστία.

Ζητάει τα εξής, πολύ βασικά και ταπεινά υλικά: πατάτα, κρεμμύδι, καρότο και έναν νόστιμο ζωμό.

Έαν θέλουμε να κάνουμε upgrade, στη σούπα μας, μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με τριμμένή γραβιέρα ή παρμεζάνα στο τέλος και να τη σερβίρουμε με καβουρδισμένο μπέικον, κομμένο σε στικς.

Στην απλή εκδοχή της, ωστόσο, λίγος χυμός φρέσκου λεμονιού, ολοκληρώνει τέλεια τη γεύση, με την απαραίτητη οξύτητα.

Εύκολη και γρήγορη σούπα

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 φρέσκος ζωμός ψυγείου – κοτόπουλο-λαχανικά ή βοδινό
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι – πιπέρι – χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Σε φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο, να ζεσταθεί.

Τρίβουμε το κρεμμύδι και τα καρότο, στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα, για 4′-5′.

Βράζουμε στον βραστήρα 1 λίτρο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τον κύβο-ζωμό ψυγείου.

Τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη τις πατάτες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μόλις κοχλάσει ο ζωμός.
Ανακατεύουμε και βράζουμε με μέτρια φωτιά για 5′.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον χυμό από ένα λεμόνι ή περισσότερο αν μας αρέσει και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version