Site icon NewsIT
08:00 | 23.02.25

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά: Διαφορετική συνταγή με κιμά κοτόπουλου

γιουβαρλάκια
Ηλιάνα Σκιαδά

Μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής

Και κεφτεδάκια κοτόπουλου και πυκνή σούπα με λαχανικά και ντοματένια γεύση. Όλα τα όπλα, για να παλέψεις τον κρύο καιρό και να πάρεις πολυεπίπεδη γεύση.

Η λογική παρασκευής τους, είναι ανάλογη με τα κλασικά μοσχαρίσια γιουβαρλάκια, που έχουμε συνηθίσει να έχουν λεμονάτη σάλτσα, ή αυγολέμονο.

Η βασική διαφορά, εκτός από την κόκκινη σούπα, είναι ότι στα γιουβαρλάκια, με τον κιμά κοτόπουλου, βάζουμε και μπαγιάτικο μουσκεμένο ψωμί.

Αυτό δίνει στα γιουβαρλάκια μας, μία πιο ελαστική υφή.

Τα υλικά, παρακάτω είναι για 4 άτομα.

Κοκκινιστά γιουβαρλάκια κοτόπουλου

Υλικά:

Για τα γιουβαρλάκια:

  • 600 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 70 γραμμάρια ρύζι τ. φάνσυ
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Για τη σούπα:

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πατάτα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές πελτέ τομάτας
  • 600 ml νερό με ζωμό κοτόπουλου (ψυγείου)
  • Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό.

Τρίβουμε το κρεμμύδι. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου, το τριμμένο κρεμμύδι, το ρύζι, τον μαϊντανό, το αυγό, το μουσκεμένο ψωμί που έχουμε στύψει πολύ καλά με τα χέρια, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.

Ζυμώνουμε τα υλικά, πολύ καλά και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να καθαρίσουμε τα λαχανικά για τη σούπα.

Κόβουμε το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης, την πατάτα και το κρεμμύδι, σε ζαράκια. Τρίβουμε τις ντομάτες.

Σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα τα λαχανικά, χωρίς τη ντομάτα, με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά.

Τρίβουμε τον πελτέ τομάτας με ξύλινη κουτάλα, στο κέντρο της κατσαρόλας, για άλλα 1-2 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τις τριμμένες ντομάτες.

Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου (ψυγείου) και βραστό νερό, για να μην κοπεί ο βρασμός.

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε στη σούπα. Σιγομαγειρεύουμε για μισή ώρα, περίπου.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν θέλουμε λίγη φρεσκάδα και ωμό ελαιόλαδο.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version