Το φαγητό αυτό είναι παραλλαγή ενός αγαπημένου κλασικού πιάτου, που είναι το γιουβέτσι με μοσχάρι.
Οι διαφορές που έχουν, δεν ρίχνουν το επίπεδο της γεύσης, αλλά είναι μειωμένου κόστους και λιγότερου μπελά και χρόνου στην κουζίνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα φιλεταρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου, είναι μια σπουδαία και νόστιμη λύση, γιατί ετοιμάζονται γρήγορα και δεν στεγνώνουν.
Επιπλέον, το εύκολο γιουβέτσι, αυτό, γίνεται στην κατσαρόλα, ενώ η παραδοσιακή συνταγή, θέλει σοτάρισμα και φούρνο και απαιτεί περισσότερο από τον διπλάσιο χρόνο μαγειρέματος.
Τα αγαπημένα αρώματα των μπαχαρικών και η γεύση από το γιουβέτσι που όλοι αγαπάμε, είναι εδώ, αλλά χωρίς το άγχος ότι θα λασπώσει στον φούρνο το κριθαράκι μας. Φτιάξτε το, τόσο για μια καθημερινή όσο και για ένα τραπέζι με φίλους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γιουβέτσι με κοτόπουλο
Υλικά:
- 6 μπούτια κοτόπουλου, κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι
- 1 στικ σέλερι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 συσκευασία κριθαράκι μέτριο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 ml κρασί
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 1,5 lt ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- Για το σερβίρισμα
- Γραβιέρα/κεφαλοτύρι/παρμεζάνα τριμμένη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
Ζεσταίνουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, για να θωρακιστεί. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη, για αργότερα.
Χωρίς να πλύνουμε την κατσαρόλα, την τοποθετούμε πάλι στο μάτι, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, να σοταριστούν και ξύνουμε τα υπολείμματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα.
Έπειτα, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τρίβοντας τον καλά στην κατσαρόλα, να βγάλει τα αρώματά της η ντομάτα. Μετά από 1-2- λεπτά, βάζουμε πάλι το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι, τη δάφνη, τη ντομάτα κονκασέ και τον ζωμό.
Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
10-12 λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να είναι al dente, όσο αναγράφει η συσκευασία.
Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γραβιέρα, ή όποιο σκληρό αλμυρό τυρί προτιμάτε.