Εύκολη και αέρινη
Δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή για το αγαπημένο βορειοελλαδίτικο γλύκισμα.
Γίνεται μόνο με 3 υλικά, που έχουμε στο ψυγείο και το ντουλάπι μας.
Ήταν τρελή μόδα τη δεκαετία του 90′, στα τραπέζια. Έβγαινε στο τέλος, εν μέσω επιφωνημάτων θαυμασμού.
Ιδανικά τρώγεται ζεστή, μόλις βγει από τον φούρνο.
Μην λυπηθείτε τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα. Να το κάνουμε σωστά, αν είναι!
Εύκολη μπουγάτσα
Υλικά:
- 450 γρ. φύλλο κρούστας
- 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί.
«Σουρώνουμε», ένα-ένα τα φύλλα κρούστας, σαν ακορντεόν και τοποθετούμε τα μισά στο ταψί.
Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο.
Συνεχίζουμε τα άλλα μισά φύλλα κάνοντας την ίδια διαδικασία.
Ρίχνουμε από επάνω το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στον αέρα, για 20′.
Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, και στο άδειο κουτάκι γεμίζουμε 1 1/12 φορά, με νερό (θέλουμε 1 & 1/2 κουτάκι) και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το ταψί και ψήνουμε για 20′-25′ ακόμη.
Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και κανέλα.