Το φαινόμενο Dubai, έκανε το φιστίκι Αιγίνης, το πιο περιζήτητο υλικό της χρονιάς.
Είδαμε ακραία πράγματα, όπως μπριζόλα dubai ή ακόμη και σκορδαλιά dubai, απλώς επειδή υπήρχε η προσθήκη του πράσινου φιστικιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτή η συνταγή για σάλτσα πέστο με Αιγίνης, προϋπήρχε της φρενίτιδας, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά είπα να την επαναφέρω λόγω μόδας.
Πέρα από την πλάκα, το φιστίκι Αιγίνης είναι μαγικό υλικό και στη μορφή αυτή, της σάλτσας, μπορεί να προστεθεί και να αναβαθμίσει, ζυμαρικά, κρέας, γαρίδες, ακόμη και σαλάτες, αν ενισχύσει το ντρέσινγκ.
Διατηρείται στο ψυγείο, σε βαζάκι για πολύ καιρό, αρκεί η επιφάνειά του να είναι καλυμμένη με λάδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέστο με φιστίκι Αιγίνης
Υλικά:
- 50 γρ. φιστίκια ανάλατα
- 720 γρ. φύλλα βασιλικού
- 35 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 120 ml ελαιόλαδο
- λίγες σταγόνες φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Μαγειρεύουμε, ανακινώντας συχνά, το τηγάνι, μέχρι να καβουρδιστούν και να μυρίσουν, για 3 έως 5 λεπτά.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ, τα ψημένα φιστίκια Αιγίνης, τα φύλλα βασιλικού, την παρμεζάνα, το σκόρδο, 1/4 από το κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/8 από το κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Ανακατεύουμε για 15 δευτερόλεπτα και μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το πέστο, μέχρι να γίνει πουρές και προσθέτουμε λίγες σταγόνες φρέσκου λεμονιού.
Δοκιμάζουμε και καρυκεύουμε το πέστο με επιπλέον αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Αποθηκεύουμε τη σάλτσα πέστο σε βαζάκι, στο ψυγείο.