Φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα, σμέουρα. Όποιο προτιμάτε ή και ένα συνδυασμό αυτών των φρούτων, μπορείτε να βάλετε σε αυτό το κέικ.
Όπως όλα τα κέικ με φρούτα, ταιριάζει τέλεια με καφέ ή τσάι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το μαγικό είναι ότι παραμένει ζουμερό, αφού ποτίζει με το χυμό των φρούτων.
Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή κατεψυγμένα(ανάμεικτα)μούρα ή κόκκινα φρούτα.
Αυτό το ρετρό επιδόρπιο πρέπει να το φτιάξετε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Berry Buckle
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι (113 γρ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/3 φλιτζάνι (67 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/3 φλιτζάνι (67 γρ.) καστανή ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/4 φλιτζάνι (150 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 3 φλιτζάνια (περίπου 480 γρ.) ανάμεικτα μούρα
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λαδώνουμε και στρώνουμε ένα ταψί 20 x 20 εκατοστά, ή στρογγυλό διαμέτρου 20 εκατοστών, με λαδόκολλα.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα «φτερό», το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, για 2 έως 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και το εκχύλισμα βανίλιας ανακατεύοντας σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα και ξύνοντας το μπολ ενδιάμεσα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
Βάζουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε.
Με λαστιχένια σπάτουλα, διπλώνουμε απαλά τα μούρα στο μείγμα και το ρίχνουμε στο ταψί.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα (μην σας μπερδέψει αν πέσετε πάνω σε χυμό από τα φρούτα), για περίπου 45 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.