Μπαίνουμε στις κουζίνες του Αμερικανικού Νότου, με αυτή τη συνταγή.
Εκεί που το βούτυρο είναι βασιλιάς και τα οικογενειακά χαλαρά πρωινά, είναι λουσμένα με σιρόπι σφενδάμου και το τραγανό μπέικον ξεκουράζεται πάνω σε αφράτα αλμυρά scones.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το κάνατε εικόνα όλο αυτό, το υπέροχο σκηνικό; Πάμε να το κάνουμε και πράξη, φτιάχνοντας αυτά τα old school τριφτά, μπισκοτένια έξω και μαλακά μέσα, φουσκωτά scones.
Τα βουτυράτα αλμυρά μπισκότα, γίνονται πολύ γρήγορα και το μυστικό της συνταγής, είναι ένα παλιό κόλπο του Νότου που γεννήθηκε από λιτότητα: χρησιμοποιούμε μαγιονέζα, αντί για βούτυρο.
Η ζύμη μαγιονέζας είναι επίσης πολύ πιο εύκολη στη χρήση από τη ζύμη με βάση το βούτυρο. Τυλίγεται και απλώνεται αστραπιαία, ώστε η ζύμη να παραμένει κρύα, κάτι που συμβάλλει στην τριφτή υφή των μπισκότων.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αλμυρά scones
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια ( 255 γρ. ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/3 φλιτζανιού μαγιονέζα
- 2/3 φλιτζανιού κρύο πλήρες γάλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε, μέχρι να «βραχεί» το μείγμα.
Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.
Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
Ρίχνουμε το κρύο γάλα στο παγωμένο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί σε μια σφριγηλή μάζα.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο πάχους 2 εκατοστών, πασπαλίζοντας με αλεύρι, εάν η ζύμη είναι κολλώδης.
Διπλώνουμε το πάνω τρίτο της ζύμης προς το κέντρο και μετά διπλώνουμε το κάτω τρίτο προς τα πάνω, καλύπτοντας την πρώτη πτυχή σε ορθογώνιο, σαν γράμμα.
Γυρίζουμε τη ζύμη κατά 90 μοίρες και ανοίγουμε απαλά με τον πλάστη να έχει πάλι, πάχος 2 εκατοστών.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία διπλώματος και τυλίγματος άλλες 2 φορές, δουλεύοντας γρήγορα, απαλλαγμένοι από τη σκέψη ότι η ζύμη πρέπει να είναι τέλεια.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή κόφτη μπισκότων κόβουμε τη ζύμη σε 6 ή 8 τετράγωνα ή κύκλους και να τα τακτοποιούμε στο ταψί. Ψήνουμε, μέχρι να ροδίσουν από πάνω, για 12 με 15 λεπτά, γυρίζοντας στα μισά του χρόνου, το ταψί αλλιώς.
Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.