Tasteit

Συνταγή για ανατολίτικη ρεβυθοσαλάτα

Σερβίρουμε με τραγανές πιτούλες

Η ρεβυθοσαλάτα, είναι μια τόσο πλούσια σαλάτα, σε γεύση και θρεπτική αξία, που μπορεί άνετα να γίνει βασικό γεύμα, ειδικά για όσους ακολουθούν vegan διατροφή.

Αλλά ακόμη και αν δεν είστε vegan και απλώς νηστεύετε αυτή την περίοδο, είναι μία τέλεια πρόταση.

Με την προσθήκη κάποιου τυριού, αλλαντικού ή παστού ψαριού, ενισχύεται ακόμη περισσότερο το πιάτο αυτό.

Αν σας συμβαίνει, σαν και εμένα, να μην έχετε χρόνο να μουσκέψετε και να βράσετε καλά τα ρεβύθια, υπάρχουν λύσεις στο εμπόριο.

Έτοιμα βρασμένα όσπρια, στην αγορά, σώζουν την κατάσταση και μπορούν να είναι μια λύση, για να ετοιμάσουμε αυτή την αρωματική σαλάτα, σε, μόλις, 5 λεπτά.

Ρεβυθοσαλάτα Μέσης Ανατολής

Υλικά:

  • 600 γρ. καλοβρασμένα ρεβύθια (καλά στεγνωμένα)
  • 600 γρ. ντοματίνια, κομμένα 
  • 200 γρ. πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό
  • 1/2 μάτσο δυόσμος
  • 60 γρ. ξίδι 
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κίμινο 

Για το σερβίρισμα:

  • 10 αραβικές πίτες
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε μεγάλο μπολ και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να ψήσουμε τα πιτάκια.

Κόβουμε τις αραβικές πίτες σε τρίγωνα ή σε μικρές λωρίδες.

Ραντίζουμε με λίγο λάδι, τις πίτες, μέσα σε ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές, γυρίζοντας τις συχνά.

Σερβίρουμε τη ρεβυθοσαλάτα με τα τραγανά πιτάκια, για μια έξτρα τραγανή υφή.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα