Tasteit

Συνταγή για εύκολη και γρήγορη γαριδομακαρονάδα

Με άρωμα ούζου

Όλες οι μέρες είναι ιδανικές για γαριδομακαρονάδα, είτε σε περίοδο νηστείας, είτε όχι.

Υπάρχει η μπελαλίδικη εκδοχή, που φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα μπισκ από τα κεφάλια και τα κελύφη.

Αλλά, υπάρχει και η γρήγορη, μα εξίσου νόστιμη εκδοχή, που σας δίνω εδώ.

Μπορούμε να προμηθευτούμε, κατεψυγμένες, καθαρισμένες γαρίδες, που έχουν πάνω τους, μόνο την ουρίτσα, για να μην κουραστούμε καθόλου, στην προετοιμασία.

Επίσης, αν δεν είμαστε του «ούζου», μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με λευκό ξηρό κρασί.

Εύκολη γαριδομακαρονάδα

Υλικά:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι ή λινγκουίνι
  • 350 γρ. γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κ.ς. μπούκοβο
  • 2 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 80 γρ. ούζο
  • 400 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 100 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 8 ντοματίνια
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 5 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι – πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • 10 φύλλα βασιλικό
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος, που γράφει η συσκευασία.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου να ζεσταθεί καλά.

Ρίχνουμε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Βγάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε στο τηγάνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρούς κύβους, για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.

Τρίβουμε στο κέντρο του τηγανιού τον πελτέ ντομάτας και τσιγαρίζοντας για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πάρει μία βράση και να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 8-10 λεπτά με μισόκλειστο το καπάκι.

Ρίχνουμε και τα ντοματίνια κομμένα στα 4 κομμάτια και τις γαρίδες και αφήνουμε να πάρουν βράση για 1 λεπτό.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε δίπλα από την κατσαρόλα που βράζουν τα ζυμαρικά.

Με τσιμπίδα, για να σουρώνει το νερό, μεταφέρουμε την πάστα στο τηγάνι, με τη σάλτσα.

Πασπαλίζουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε αργά με κυκλικές κινήσεις για να δέσει και να «κολλήσει» η σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά.

Η γαριδομακαρονάδα είναι έτοιμη και μπορούμε να τη σερβίρουμε, ραντίζοντας με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού και τα φύλλα βασιλικού, που θα ψιλοκόψουμε βάζοντάς τα το ένα πάνω στο άλλο και κάνοντάς τα ρολάκι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα