Tasteit

Συνταγή για εύκολη παστουρμαδόπιτα

Με φύλλο κρούστας

Αν αγαπάτε τις παραδοσιακές γεύσεις και τις πίτες, τότε η παστουρμαδόπιτα είναι η ιδανική επιλογή, για να φτιάξετε.

Αυτή η συνταγή, έχει τις ρίζες της στη Μικρά Ασία. Ο παστουρμάς γινόταν με τη δημοφιλή μέθοδο συντήρησης κρέατος και η χρήση του σε πίτες έγινε αγαπημένη παράδοση από τις Ελληνίδες και τις Αρμένισσες νοικοκυρές.

Με λεπτό, τραγανό φύλλο κρούστας, πικάντικο παστουρμά, λιωμένο κασέρι και ζουμερή ντομάτα και πανεύκολο στήσιμο, αυτή η πίτα συνδυάζει αρώματα και γεύσεις της Ανατολής και δεν απαιτεί καμία εμπειρία.

Tip: αν θέλετε πιο ήπια γεύση του παστουρμά, τότε αφαιρείτε την εξωτερική κρούστα με τα μπαχαρικά.

Tip2: μπορείτε να φτιάξετε και ατομικά μπουρεκάκια κόβοντας το φύλλο στα 4 και ρολάροντας. 

Εύκολη Παστουρμαδόπιτα

Υλικά:

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. παστουρμά 
  • 2 ντομάτες σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο ή σε φέτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (ή ελαιόλαδο)
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • Σουσάμι ή παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.

Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας ελαφρά κάθε φύλλο.

Στρώνουμε τις φέτες του παστουρμά, τις ντομάτες και το κασέρι.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, βουτυρώνοντας πάλι ενδιάμεσα.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την αλείφουμε με το μείγμα από το αυγό και το γάλα.

Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα