Αν αγαπάτε τις παραδοσιακές γεύσεις και τις πίτες, τότε η παστουρμαδόπιτα είναι η ιδανική επιλογή, για να φτιάξετε.
Αυτή η συνταγή, έχει τις ρίζες της στη Μικρά Ασία. Ο παστουρμάς γινόταν με τη δημοφιλή μέθοδο συντήρησης κρέατος και η χρήση του σε πίτες έγινε αγαπημένη παράδοση από τις Ελληνίδες και τις Αρμένισσες νοικοκυρές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Με λεπτό, τραγανό φύλλο κρούστας, πικάντικο παστουρμά, λιωμένο κασέρι και ζουμερή ντομάτα και πανεύκολο στήσιμο, αυτή η πίτα συνδυάζει αρώματα και γεύσεις της Ανατολής και δεν απαιτεί καμία εμπειρία.
Tip: αν θέλετε πιο ήπια γεύση του παστουρμά, τότε αφαιρείτε την εξωτερική κρούστα με τα μπαχαρικά.
Tip2: μπορείτε να φτιάξετε και ατομικά μπουρεκάκια κόβοντας το φύλλο στα 4 και ρολάροντας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εύκολη Παστουρμαδόπιτα
Υλικά:
- 6 φύλλα κρούστας
- 200 γρ. παστουρμά
- 2 ντομάτες σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο ή σε φέτες
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (ή ελαιόλαδο)
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- Σουσάμι ή παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας ελαφρά κάθε φύλλο.
Στρώνουμε τις φέτες του παστουρμά, τις ντομάτες και το κασέρι.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, βουτυρώνοντας πάλι ενδιάμεσα.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την αλείφουμε με το μείγμα από το αυγό και το γάλα.
Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.