Το να φτιάχνουμε ένα κέικ στον φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να μην είναι παραδοσιακό, αλλά ο χρόνος είναι χρήμα και η ανάγκη για ένα σοκολατένιο γλυκό σε λίγα λεπτά, δεν νικιέται εύκολα.
Αυτή η viral συνταγή, από τους New York Times, έχει αναπαραχθεί σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, με τρέλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μας δίνει ένα ζεστό, λαχταριστό επιδόρπιο, που μοιάζει με πουτίγκα σοκολάτας, έχει δηλαδή την υγρή υφή της σοκολατόπιτας, μόνο που δεν έχει αυγά και είναι έτοιμο, σε 10 λεπτά, μαζί με την προετοιμασία, αν έχετε όλα τα υλικά σας έτοιμα, ζυγισμένα ακριβώς, μπροστά σας.
Tip 1: Ο στιγμιαίος καφές είναι προαιρετικός, αλλά πραγματικά προσθέτει βάθος στη γεύση σοκολάτας, οπότε καλό είναι να μην τον παραλείψετε.
Tip 2: Μην ξεχάσετε να βγάλετε το παγωτό από την κατάψυξη, για να μαλακώσει ελαφρώς όσο ψήνεται το κέικ. Τόσο γρήγορα θα είναι έτοιμο το γλυκό σας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σοκολατόπιτα σε λίγα λεπτά
Υλικά:
Για τη βάση του κέικ:
- 90 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
- 1/4 φλιτζανιού/60 ml πλήρες γάλα
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίος καφές (προαιρετικά)
- 3/4 φλιτζανιού/165 γραμμάρια σκούρα καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι/128 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλιτζανιού/32 γραμμάρια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Για την επικάλυψη:
- 1/2 φλιτζάνι/110 γραμμάρια σκούρα καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλιτζανιού/24 γραμμάρια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3/4 φλιτζανιού βραστό νερό
- Παγωτό, για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε σκεύος, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και χωρητικότητας, το πολύ, 2 λίτρων, που θα φτιάξουμε το γλυκό, βάζουμε το βούτυρο και το βάζουμε για μερικά δευτερόλεπτα, να λιώσει, στον φούρνο μικροκυμάτων.
Χτυπάμε μέσα στο λιωμένο βούτυρο, με σύρμα, το γάλα, τη βανίλια και τον στιγμιαίο καφέ.
Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συνεχίζουμε με την επικάλυψη: Σε ένα μικρό μπολ, ενώνουμε, την καστανή ζάχαρη, τη σκόνη κακάο και το αλάτι.
Στρώνουμε το μείγμα, αυτό, πάνω από τη ζύμη του κέικ και ρίχνουμε το βραστό νερό, χωρίς να ανακατέψουμε.
Μαγειρεύουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, σε πλήρη ισχύ, έως ότου δείτε ότι το κέικ έχει σφίξει και αρχίζει να αναδύεται μέσα από τη σάλτσα σε κάποια σημεία,. Συνολικά αυτό θα πάρει, 5 με 7 λεπτά.
Το κέικ θα συνεχίσει να πήζει καθώς κρυώνει.
Σερβίρουμε ζεστό, βγάζοντας μεγάλες κουταλιές, με κουτάλι της σούπας, συνοδεία παγωτού.