Το μαγείρεμα του ψαριού στο σπίτι, θεωρείται από τους περισσότερους, δύσκολο ή επικείμενη αποτυχία.
Η κατανάλωση ψαριού ωστόσο είναι απαραίτητη για όλους σε, τουλάχιστον, εβδομαδιαία βάση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υπάρχουν λύσεις και μάλιστα απλές ή και παιδικές, στην εφαρμογή τους.
Τα φιλεταρισμένα ψάρια, μάς κάνουν τη ζωή πιο εύκολη, εδώ και χρόνια και μάλιστα η γλώσσα, είναι από τα λίγα ψάρια που δεν μας αγχώνουν, αφού τα πλαϊνά της κόκκαλα αφαιρούνται εύκολα και μπορούμε να τα δώσουμε, μετά, άφοβα στα παιδιά.
Αυτή η συνταγή της Julia Child, για φιλέτα ψαριού σε σάλτσα λευκού κρασιού, θα σας κάνει να νιώσετε άνετα με το μαγείρεμα του ψαριού στο σπίτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φιλέτα γλώσσας σε σάλτσα λευκού κρασιού
Υλικά:
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1,2 κιλά φιλέτα γλώσσας χωρίς πέτσα και κόκαλα
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 1/2 φλιτζάνι (συνολικά) λευκό κρασί και ζωμό κοτόπουλου ή ψαριού, ανακατεμένα
- αλάτι και λευκό πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και το στρώνουμε με λαδόκολλα (μην χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο).
Ρίχνουμε το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, απλωτά, πάνω στη λαδόκολλα.
Στρώνουμε τα φιλέτα γλώσσας, στο ταψί και αλατοπιπερώνουμε
Βάζουμε πάνω στο ψάρι το υπόλοιπο κρεμμύδι και τα κομμάτια του βουτύρου.
Καλύπτουμε, αλλά όχι εντελώς, το ψάρι, με το μείγμα ζωμού και κρασιού.
Στρώνουμε ένα βουτυρωμένο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, πάνω από το ψάρι.
Ψήνουμε για 8 έως 12 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του ψαριού.
Το ψάρι μας είναι έτοιμο τρυπιέται με ένα πιρούνι, μην το παραψήσετε γιατί στεγνώνει εύκολα.
Αν θέλετε να μετατρέψετε τον ζωμό από το ταψί, σε πυκνή σάλτσα, για να σερβίρετε τα φιλέτα του ψαριού με αυτά, τότε βγάζετε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και τα κρατάτε ζεστά και σκεπασμένα και βράζετε τον ζωμό, έτσι ώστε να πυκνώσει και να μειωθεί στο μισό.