Η μαγειρίτσα έχει ορκισμένους φίλους και εξίσου φανατικούς πολέμιους.
Εδώ σας προτείνω μια συμβιβαστική λύση, που κρατάει τη λευκή σημαία σε αυτόν τον πόλεμο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γίνεται με μοσχάρι, αντί για συκώτι και εντεράκια.
Κατά τα υπόλοιπα, συστατικά, περιέχει περίπου τα ίδια, δηλαδή μαρούλι, άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια.
Η σάλτσα του αυγολέμονου ενισχύεται με λίγο κορνφλάουρ και έτσι απομακρύνεται το ενδεχόμενο να «κόψει».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μαγειρίτσα με μοσχάρι
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα), κομμένο σε μπουκιές
- 1 μεγάλο μαρούλι, καθαρισμένο, χοντροκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
- 1 μικρό λευκό κρεμμύδι
- 1 ματσάκι άνηθος (μόνο τα φυλλαράκια), ψιλοκομμένο
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- χυμός από 2 λεμόνια
- 2 κρόκοι αυγών
- 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το μοσχάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει.
Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το αλατοπίπερο και ζεστό νερό, τόσο όσο, σχεδόν να σκεπάζει το κρέας.
Βράζουμε για περίπου 1 ώρα, να μαλακώσει καλά, το κρέας.
Τα τελευταία 15 λεπτά, ρίχνουμε το μαρούλι και ένα φλυτζάνι ζεστό νερό.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους, διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού, τα ενώνουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά 200ml, ζουμί από το φαγητό μας.
Ανακατεύουμε με το σύρμα και περιχύνουμε το φαγητό μας.
Βγάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.