Site icon NewsIT
12:00 | 18.11.24

Συνταγή για μπισκότα βουτύρου με 4 υλικά: τα αγαπημένα της βασίλισσας Βικτόριας

Συνταγή για μπισκότα βουτύρου με 4 υλικά: τα αγαπημένα της βασίλισσας Βικτόριας
Ηλιάνα Σκιαδά

Αν δεν το πιστεύετε, ότι τα καλύτερα μπισκότα γίνονται μόνο με βούτυρο, αλεύρι, ζάχαρη και λίγο αλάτι, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε.

Αυτή ήταν η αγαπημένη συνταγή για μπισκότα της Βασίλισσας Βικτόρια και δικαίως, γιατί βγάζει ένα εκπληκτικά τραγανό, βουτυρένιο μπισκότο.

Όταν διάβασα στο βιβλίο Cooking and the Crown του Tom Parker Bowles, ότι η βασίλισσα έτρωγε αυτά τα μπισκότα καθημερινά, ήξερα ότι έπρεπε να τα δοκιμάσω αμέσως.

Ο γνωστός, συγγραφέας και κριτικός γεύσης, εκτός από γιός της βασίλισσας Καμίλα, Tom Parker Bowles, περιλαμβάνει στο best seller βιβλίο του, τη συγκεκριμένη συνταγή για τα Balmoral Shortbread και τα περιγράφει ως το αγαπημένο απογευματινό σνακ της Βικτόριας του Εδουάρδου VII.

Μπισκότα βουτύρου – Shortbread

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι (227 γρ. ) ανάλατο βούτυρο μαλακωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι (100 γρ.) ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια (240 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι, στο μίξερ με το φτερό, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν, περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Η ζύμη μπορεί να φαίνεται πολύ στεγνή στην αρχή, αλλά συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, ξύνοντας τις πλευρές του μπολ με μια λαστιχένια σπάτουλα για τα κολλημένα υπολείμματα. Σταματάμε το ανακάτεμα μόλις ενωθεί το μείγμα και δεν χτυπάμε υπερβολικά.

Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης στον πάγκο. Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ πάνω στην πλαστική μεμβράνη. Πλάθουμε ένα μπαστούνι σαν τον κορμό σοκολάτας, διαμέτρου 6-8 εκατοστών.

Χρησιμοποιούμε τη μεμβράνη για να διαμορφώσουμε τη ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια μας. Κλείνουμε τη ζύμη στο πλαστικό και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει, τουλάχιστον 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το μπαστούνι σε δίσκους πάχους 1 εκατοστού.
Τα στρώνουμε στο ταψί, κάνουμε στο κέντρο 6 τρύπες, 3 πάνω, 3 κάτω, με οδοντογλυφίδα, και πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη.

Ψήνουμε τα μπισκότα μέχρι να αρχίσουν να γίνονται ελαφρώς χρυσαφένια στον πάτο και τις άκρες, περίπου 20 λεπτά, περιστρέφοντας το ταψί στον μισό χρόνο.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν μέσα στο ταψί, εκτός φούρνου, βεβαίως, για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Τα μπισκότα βουτύρου, μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για 1 εβδομάδα. Είναι δύσκολο να πιστέψετε ότι γίνονται ακόμα καλύτερα, αλλά η βουτυρώδης γεύση βελτιώνεται, πραγματικά, με τον χρόνο.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version